APATIN BOLJI U DERBIJU PRVE LIGE, PLAVO-BELI UKROTILI LAVOVE

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Sinoć je u Apatinu odigran derbi Prve rukometne lige u kome je domaći Apatin savladao prvoplasiranu ekipu Lavova iz Bačke Palanke sa 26:24 (12:12).

Kao što se i očekivalo odigrana je utakmica sa malim brojem golova i žestokim odbranama sa obe strane. U ovakvoj igri bolje su se snašli domaćini i na kraju sasvim zasluženo slavili u pravom rukometnom derbiju.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 12:12 iako su plavo-beli ostavili bolji utisak ali zbog promašenih šansi nisu uspeli da stvore značajnu rezultatsku prednost. Početkom drugog dela igre gosti su bili za nijansu bolji rival i gotovo čitavih 15 minuta diktiraju tempo igre i zadržavaju prednost. Poslednji trenuci igre su pripali domaćoj ekipi koja sa nekoliko sigurnih odbrana i postignutih golova na drugoj strani pravi presudnu prednost i meč privodi kraju.

Najefikasniji u redovima Apatina bili su Mandić i Rađenović sa po 6 postignutih pogodaka, dok su Ćirić i Milojević dodali po 5. Vredi spomenuti i odličnu partiju Nikole Bogojevića koji je bio prava podrška odličnoj odbrani Apatina.

U ekpi Lavova bolji od ostalih bio je Đurković sa 6 postignutih golova.

Apatinci u narednom kolu gostuju ekipi Mladosti u Vršcu.