APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI U PRETHODNE DVE NEDELjE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba “Apatin” nastupali su prethodnih deset dana na tri takmičenja na kojima su ostvarili izzetno dobre rezultate.

Na humanitarnoj atletskoj trci “Trčimo za dečiji osmeh” koja je održana u Kameničkom parku, i u kojoj je učestvovalo preko 300 takmičara, najuspešniji su bili Mariana Čegar Lukić i Đuro Borbelj koji su u trci na 4.500 metara u ukupnom plasmanu osvojili vicešampionske titule.

Vršac je u subotu bio domaćin 2. kola Vojvođanske treking lige, pobednica najduže staze u dužini 35 km sa 1585 metara uspona bila je članica AK Apatin, Tanja Stojanovski, koja je bila u sveukupnom plasmanu muškaraca i žena zauzela 4. mesto.

U nedelju je održan međunarodni 22. Novosadski polumaraton na kojem je nastupilo devet članova Atletskog kluba Apatin (sedam na 21,1 km i dva na 10,5 km), najuspešniji u ukupnom plasmanu na stazi od 21,1 km ,bio je Goran Vendlener, dok su zapažene rezultate pružili i ostali članovi od kojih treba izdvojiti lične rekorde u polumaratonu Aleksandra Bojovića, Aleksandra Štajfera i Ajredina Ajetija. Na stazi 10,5 km najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je u sveukupnom plasmanu zauzeo sedmo mesto, dok je Nebojša Ćulumović ostvario lični rekord na 10,5 km. Goran Čegar nastupio je u pobedničkoj štafeti Vojne akademije, koja je pobedila ispred Specijalne brigade i Rečne flotile..

Apatinski atletičari nastupili su prethodnog vikenda i na Međunarodnom Osiječkom polumaratonu, gde su takmičili Damir Stojanov i Katarina Bučarević.

Narednog vikenda članove AK Apatin u svim starosnim kategorijama, očekuje nastup na Prvenstvu Vojvodine u krosu, čiji je domaćin Srbobran.