АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ НАСТУПИЛИ НА КОПАОНИКУ И У КРУПИ

APATIN SPORT VESTI

Током викенда атлетичари из Атлетског клуба Апатин и Добро јутро Апатине, наступили су на тркама на Копаонику и Крупи на Врбасу.

На Копаонику је у суботу 27. јула 2019. године, одржана традиционална трејл трка „Копаоник 2019“, у којој је наступило преко 400 такмичара из Републике Србије и иностранства, који су се надметали на деоницама од 7 км и 15 км и у дечијим тркама, међу којима су и ове године успешне наступе имали чланови Атлетског клуба Апатин.

На изузетно техничко захтевним стазама Копаоника, представници АК Апатин су били на висини задатка и остварили запажене резултате.

Најуспешнији у појединачној конкуренцији у главној трци на 15 километара, био је Ђуро Борбељ који је убедљиво тријумфовао, у истој трци одличан наступ имао је Небојша Ћулумовић који је у укупном пласману освојио 7. место (прво место у старосној категорији) и Филип Демићкоји је заузео 11. место у свеукупном пласману (треће место у категорији).

У трци на 7 километара Мирослав Пешић заузео је 6. место у свеукупном пласману (друго место у старосној категорији) у истој трци наступила је Бранкица Величковић која је заузела 10. место у свеукупном пласману и 4. место у старосној категорији. У трци парова наступио је Немања Ђурић у пару са Мариом Ружић где су заузели 9. место.

У дечијој трци на 100 метара која је одржана у оквиру манифестације, треће место и бронзано одличје освојила је Хана Чегар и тако одбранила треће место освојено прошле године. У дечијим тркама наступила је и Уна Чегар, која је остварила пласман међу првих десет.

Следеће суботе 03. августа, члан АК Апатин и припадник Војске Србије разводник Ђуро Борбељ, наступиће у саставу репрезентације Војске Србије на 9. Регионалном првенству у планинском трчању, који се традиционално одржава на Копаонику, у оквиру летњег тренинг спортског војног тренинг кампа (ове године од 14.07. до 05.08.) и где ће поред војне репрезентације Србије, наступити и екипе Оружаних снага Русије, Пољске, Словеније, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Северне Македоније.

Технички координатор рада овогодишњег тренинг кампа је поручник Горан Чегар.

Истовремено са трком на Копаонику одржана је 3. Илинденска трка у Крупи на Врбасу на 10 километара, где је наступило четворо апатинских атлетичара. Апатин су на трци у прелепом амбијенту Крупе на Врбасу представљали Предраг Вејин, Марија Бубало, Дарија Амановић и Александра Рапаић и сви су успешно савладали трку.

Треба истакнути једну лепу спортску сарадњу између Апатина и Крупе на Врбасу чији атлетичари у великом броју долазе дуги низ година на Апатински Дунавски полумаратон, а атлетичари из Апатина другу годину за редом узвраћају подршку учешћем на њиховој трци.

Упоредо са учешћима на такмичењима, Атлетски клуб Апатин, упоредо ради на организацији 24. Апатинског Дунавског полумаратона (20.10.2019. године) за који је до сада пристигло преко 150 пријава за трке на 21 и 10 километара. Пријаве за трку се могу извршити преко званичног сајта трке: www.dunavskipolumaraton.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *