REZULTATI SONĆANSKIH SPORTISTA

APATIN FUDBAL ODBOJKA OSTALI SPORTOVI RUKOMET SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI

SONTA – U subotnjoj akciji uređenja svog fudbalskog stadiona učestvovao je veći deo igrača i rukovodstva FK „Dinamo“ iz Sonte.
„Jesenju polusezonu završavamo današnjim radnim druženjem, u cilju da i sebi i navijačima pružimo puni komfor, a svim posetiocima Sonte da pokažemo kako kako se čuva i održava svoje.“ – rekao je stameni komandant „Dinamove“ odbrane Aleksandar Barunov.
Pošto su srednjoškolci i neki od zaposlenih imali radnu subotu, odziv je bio nešto manji od očekivanog, ali se na uređenju okoliša stadiona uradilo mnogo.
Doručak, ručak i piće za akcijaše donirali su Agica Đanić, te Nataša i Ruža Dokić.
BOROVO – Na X. Memorijalnom turniru u boksu „Vukovarski pobednik“ učestvovao je, kao jedini predstavnik Sebije, Ivan Butković iz Sonte, član KBS „Galaktik“ iz Sombora.
U teškoj kategoriji – junior Butković je poražen na poene od četvorostrukog prvaka Hrvatske Luke Pratljačića, člana Boksačkog kluba „Slavonija“ iz Osijeka.
Njihov meč je trajao pune tri runde i bio je, po ocenama publike i prisutnih stručnjaka, najlepša borba večeri.
Pratljačić je zvanično proglašen za najboljeg boksera turnira.

POŽAREVAC – Učenica 6. razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Sonte Andrea Majstorović od 16. novembra je šampion Srbije.
Tog dana je u SC „Požarevac“ održan Kup Srbije u karateu u organizaciji Šotokan Karate saveza i kluba „Požarevac 92“, kao domaćina. Turnir je okupio 650 takmičara iz 60 mesta i klubova iz čitave države, od pionira do seniora, praktično najbolje što Srbija ima kada je ovaj sport u pitanju,.
Dvanaestogodišnja Andrea se u katama u svojoj starosnoj kategoriji okitila zlatom.
Osvojena medalja je veliko priznanje i za Andreu, i za njenog trenera i mentora Tomislava Matina.
„Ova medalja je za Andreu kruna ovogodišnjeg rada. Na pet zadnjih turnira je briljirala i osvajala zlatne medalje. Sa zadovoljstvom ističem da je, pored sjajnih rezultata u karateu, Andrea vrlo uspešna i u školi. Učenica je koja do sada ne zna za ocenu manju od petice.“, kaže Andrein trener.
BEČEJ – U 10. kolu jesenjeg dela prvenstva ekipa ŽRK „Sonta“ je osvojila pola plena na gostovanju u Bečeju, rezultatom od 21 – 21 (12 – 10).
Iako su nastupile bez tri prvotimke, „Tajfunke“ su ovu žestoku utakmicu odigrale vrlo solidno. Jedino zbog promašaja nekoliko zicera i jednog sedmerca, mogu žaliti za drugim bodom.
Iskusne rukometašice „Cepelina“ su igrale vrlo oštro, a za njima nisu zaostajale ni pojedine Sonćanke, o čemu govori 8 isključenja domaćih i 4 gošći. Sanja Vidaković je utakmicu završila sa pocepanim dresom, a bila je i najistaknutija u redovima „Sonte“.
Snažnom igrom u odbrani parirala je jakim i iskusnim „Cepelinkama“, a njihov obrambeni bedem je rušila poput tajfuna i zaustavila se na 8 pogodaka i 5 asistencija.
Veliki doprinos pozitivnom rezultatu su dale Jelena Miloš i Monika Čonka sa po 4 pogotka, Jovana Tančik i Amra Sopi sa po 2, te Tanja Šegrt s 1.
U narednom kolu Sonćanke će ugostotiti najjaču ekipu lige, „Klenak 09“.
Detalj s utakmice u Beceju Andrea Majstorovic na postolju Detalj s akcije