КОН АПЕЛОВАО ДА НАДЛЕЖНИ КОНТРОЛИШУ ПОШТОВАЊЕ МЕРА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Епидемиолог Предраг Кон позвао је надлежне да почну да контролишу да ли грађани поштују мере и препоруке републичког Кризног штаба у борби против ширења епидемије коронавируса и додао да нема више времена за опуштање.

Кон је за телевизију Б92 рекао да „крива” не сме да крене навише, већ да треба да стагнира и да ускоро крене наниже. Он је навео да је ношење маски једини начин за спречавање ширења заразе.

Он је апеловао на све државне службе и инспекције да помогну и да санкционишу прекшаје, јер постоје и људи који су у кућној изолацији, али не поштују изречену меру. Како је рекао, ако неко прекрши самоизолацију, минимална казна је 50 хиљада динара и иде до 150 хиљада, према појединцу.

-Ја никоме не желим казну, али морамо да схватимо да се вирус одржава и морамо да га сузбијемо. Контрола мора да буде строга, не смемо ништа да чекамо. Нема више молби, крените у контролу, нагласио је епидемиолог Предраг Кон.

Кон је казао да су мере све време биле на снази и да је бесмислено тражити ко је кривац за пораст броја заражених, преноси Бета.

-Мере су све време биле на снази, препоруке су биле врло јасне и врло гласне. Биле су мере и утакмице, ту се добро зна ко је одговоран што то није поштовано, навео је епидемиолог.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.