АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ АКТИВНИ И УСПЕШНИ ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Успешан викенд чланова АК Апатин, отворио је Владимир Кнежевић који је у петак 12.04. 2019. године у Новом Саду, победио на међуокружном првенству у дисциплини скок у вис, и на тај начин се пласирао на Републичко првенство које се одржава у Сремској Митровици, 18.04.2019. године. Подршку у остваривању одличних резултата Владимиру, пружила је професорица Драгана Узелац.

Успешне наступе, наставили су млади атлетичари АК Апатин, који су у суботу 13.4.2019. године, под вођством тренера Бојана Томашевића, наступили на Меморијалном купу Владислав Јовановић – Моша у Сенти, где су освојили 5 медаља. Милица Занзе победила је на 60 метара и у скоку у даљ, Милош Дрековић победио је у трци на 60 метара и освојио сребрну медаљу у скоку у даљ, Немања Ковачевић победио је у дсициплини вортекс, док је Јелена Куриџа освојила два четврта места на 60 етара и скоку у даљ, успешан наступ имала је и Елена Ћопић у дисциплинама 60 метара и скок у даљ.

На 32. Београдском маратону у трци на 42 километра и 195 метара, наступила су четири члана АК Апатин, најуспешнији је био Новица Стојановић који је у свеукупном пласману освојио 11. место (друго место од представнике Србије и треће место у старосној категорији), са обореним личним рекордом 2 сата 47 минута и 01 секунду, сјајан је био и Зоран Радичанин који је истрчао лични рекорд 2 сата 50 минута и 41 секунда и освојио 13. место у свеукупном поретку (друго место у старосној категорији), Предраг Вејин успешно је савладао маратонску стазу са резултатаон 4 сата 43 минута и 40 секунди (58. Место у старосној категорији) у женској категорији Александра Буркановић освојила је 17. место (пето место у таросној категорији) са резултатом 3 сата 43 минута и 20 секунди.

На дупло краћој деоници, 21 километар и 097 метара, наступио је велики број чланова АК Апатин,
Најуспешнији је био Небојша Ћулумовић, који је истрчао 1 сат 27 минута 51 секунда и освојио шесто место у старосној категорији, Жељко Пековић (девето место у старосној категорији) са резутатом 1 сат 32 минута 32 секунде, Немања Ђурић истрчао је 1 сат 37 минута и 54 секунда, Жива Вијоглавин са резултатом 1:52:53 освојио је 103. место у категорији, код девојака Бранка Величковић, истрчала је полумаратонску стазу за 2 сата 3 минута и 39 секунди, док је Драгана Дишић истрчала 2 сата 10 минута и 33 секунде.

У трци задовољства на 5 километара која је одржана у оквиру 32. Београдског полумаратона, Мирослав Пешић заузео је треће место.

У недељу је свој наступ имао и Филип Демић, који је успешно истрчао Ријечки полумаратон, са резултатом 1 сат 43 минута и 11 секунди.

Следеће недеље чланове АК Апатин очекују наступи у Сремској Митровици, где ће млади атлетичари наступити на традиционалном пролетном митингу пријатељства, док ће сениори наступити на трци у Бечеју – Бечејска десетка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.