USPEŠNO ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT “BEOGRADSKOG SINDIKATA”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na inicijativu mladih iz apatinske opštine i Uroša Ćulibrka, brata nedavno preminulog gimnazijalca, Dragana Ćulibrka, koji je za četiri meseca izgubio bitku sa rakom, Kancelarija za mlade i Turistička organizacija opštine Apatin organizovali su u centru grada humanitarni koncert popularne hip-hop grupe “Beogradski sindikat”.

Više od dve hiljade ljudi uživalo je u nastupu kompletnog sastava koji je izveo hitove sa aktuelnog albuma “Diskretni heroji”, ali i pesme sa ranijih izdanja koje ukazuju na različite probleme u društvu. “Beogradski sindikat” profilisao se kao veoma angažovana grupa sa jakom rodoljubivom notom u svojim pesmama. Njihove pesme imaju edukativan i prosvetiteljski karakter u kojima se slavi i definiše vrlina.

BenQ Digital Camera

– Iako do izdavanja novog albuma nismo planirali da održavamo koncerte, zbog velikog interesovanja mladih iz Apatina, doneli smo jednoglasnu odluku i izašli u susret inicijativi da održimo nastup humanitarnog karaktera i pomognemo akciju prikupljanja sredstava za pomoć deci oboleloj od raka. Oduševljeni smo odzivom publike, a posebno nam je drago što je većina pevala naše pesme od reči do reči. Zahvaljujemo se Urošu, koji je glavni inicijator akcije, ali i vama kao odličnim domaćinima – kažu članovi grupe.

BenQ Digital Camera

Član grupe, Boško Ćirković, poznatiji kao Škabo, istračao je, zajedno sa dugoprugašima, 18. Dunavski polumaraton, koji je održan istog dana u Apatinu pod sloganom “Nema povlačenja, nema predaje”, pa je i na taj način promovisana akcija.

Ulaz je bio besplatan, a humanitarni prilog sakupljao se slanjem SMS poruke na broj 2511 sa tekstom BS. Cena poruke bila je 50,00 dinara sa PDV-om, a servis za slanje otvoren je do 23. oktobra. Sav prihod biće upućen Dečijem odeljenju Instituta za onkologiju u Beogradu, kao podrška svim mladim ljudima obolelim od raka u borbi protiv ove opake bolesti, a putem Udruženja građana “Uvek sa decom” iz Beograda.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *