APATINSKA POLICIJA TOKOM RUTINSKE KONTROLE PRONAŠLA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U KRIVOLOVU

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Policijski službenici apatinske policiji sinoć su tokom rutinske kontrole saobraćaja na izlasku iz Apatina, prema industrijskoj zoni kod mlađe muške osobe koja je upravljala motociklom otkrili odstreljenog srndaća u krivolovu.

Na izlasku iz Apatina u pravcu industrijske zone, sinoć je oko 20 časova tokom zaustavljanja i pregleda motocikla kojim je upravljala mlađa muška osoba (identitet poznat policiji), u najlon kesi otkriven odstreljen srndać težine oko 25 kilograma.

Kako nezvanično saznaje Dunav, vozač je pre zaustavljanja odbacio motor i pobegao u obližnje oranice, da bi nedugo nakon toga, iste večeri , dobrovoljno došao u policijsku stanicu i izjavio kako je životinju pronašao odstreljenu te da ga je policija zaustavila kada je krenuo srndaća predati lovačkom udruženju.

Srndać je upravo bio odbacio rogove a usmrćen je prostrelnom ranom iz vatrenog oružja.Prema zakonu o lovstvu , životinja je odstreljena za vreme lovostaja (dozvoljen lov od 15.04-30.09) i zaprećena kazna za ovo delo je od 1-5 godina zatvora.Pored kazne zatvora, počinilac ovog dela može očekivati i visok odštetni zahtev upravljača lovišta.

Istraga je u toku.

https://www.radiodunav.com/apatinska-policija-tokom-rutinske-kontrole-pronasla-srndaca-odstreljenog-u-krivolovu/

Krivolov, srndać Apatin 2015 Krivolov, srndać Apatin 2015 image