АПАТИНКА ЛАНА МАРИЋ У КАДЕТСКОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Сарајево ће бити домаћин кошаркашког првенства Европе за кадеткиње У-16. На такмичењу које би требало да се одржи наредне године у августу учествоваће и репрезентација Србије, која је прошлог месеца одржала мини припреме. Међу 16 кошаркашица 2005. годиште које су десет дана тренирале у земунској дворани „Визура“ била је и млада Апатинка Лана Марић која је годину дана млађа, али је својим радом и квалитетом већ успела да се наметне селекторки Биљани Станковић.

Лана је кошарку почела да тренира пре три године у Кошаркашком клубу “Дунав”, да би због брата који је такође кошаркаш, прешла у КК “Апатин”. Пошто у Апатину не постоји женски кошаркашки клуб, Лана тренира са мушком екипом КК “Апатин”, што јој како каже не представља никакав проблем.

-Имам утисак да је боље тренирати са дечацима, јер се боље слажу и квалитетније функционишу као екипа од девојчица. Колико знам, у Апатину се кошарком баве још само две девојчице и за сада смо принуђене да тренирамо и играмо у мушкој екипи, каже Лана.

Ова млада Апатинка висока је 186 cm и игра на позицији бека, а Ненад Угарковић из Кошаркашког клуба “Апатин” је рекао да селекторка и људи у Кошаркашком савезу имају велика очекивања од Лане.

-У договору са селекторком Биљаном Станковић и Марјаном Стојанцем из Кошаркашког савеза Војводине направили смо план и програм како ћемо радити и шта треба да поправимо код Лане у наредних годину дана. Она ће наставити да тренира и да игра код нас у клубу, али ће паралелно наступати и у женској екипи у Сивцу, објаснио је Угарковић. Он је напоменуо да ће у наредној сезони млада апатинска кошаркашица играти и у сениорској екипи која се такмичи у Другој српској лиги.

Нова окупљања женске кадетске репрезентације Србије заказана су за новембар текуће и фебруар наредне године, а Лана Марић ће током ових припрема покушати да се избори за место у репрезентацији која ће путовати у Сарајево.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *