ЈОШ ЈЕДНА МЕДАЉА ЗА АТЛЕТСКИ КЛУБ АПАТИН НА СЕНИОРСКИМ ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Александра Тодоровић вицешампионка Србије у ултрамаратону на 50 километара

На Палићу је протеклог викенда (05. и 06.09.2020. године) одржано сениорско Првенство Србије у ултрамаратону на 50 км, 100 километара и на 24 сата.

Чланови Атлтског клуба Апатин имали су одличан наступ и освојили су једну медаљу. У трци на 50 километара Александра Тодоровић освојила је сребрну медаљу са резултатом 4 сата 33 минута и 54 секунде.

Победила је чланица АК Бечеј Сања Гортва, док је бронзану медаљу освојила чланица АРК Сомаратон Сомбор Бојана Марић.

У трци на Превенству Србије у дисциплини 24 сата трчања, учествовао је и достојно репрезентовао Атлетски клуб Апатин Жељко Пековић, који је освојио пето место са истрчаних 163 километра и 360 метара. У трци на 24 сата славио је такмичар Динама из Панчева, Михал Шуља.

Технички делегат Српског атлетског савеза на Првенству Србије у ултрамаратону био је Горан Чегар.

Ово је трећа сениорска медаља за Атлетски клуб Апатин у 2020. години, с обзиром да су 14. марта 2020. године, Душан Момић и Александра Тодоровић понели титуле првака Србије у ултрамаратону на 6 сати.

Протекле суботе активан и успешан је био и Предраг Вејин који је на полумаратону (21 километара и 097 метара) у Мостару истрчао лични рекорд 1 сат 34 минуте и 51 секунду, што је боље за скоро 12 минута од досадашњег.

Атлетски клуб Апатин ове године и поред ситуације са епидемојом учествовао на скоро свим Првенствима Србије у сениорској, јуниорској и пионирској конкуренцији која су одржана, где су чланови клуба остваривали добре резултате.

Следеће такмичење на којем ће сениори АК Апатин наступити је Првентво Србије у полумаратону, које ће се одржати у Чачку, 27.09.2020. године.

Атлетски клуб Апатин организује бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане, која се реализује кроз тренинге уторком и четвртком на спољним теренима у Машинској школи, информације у вези са терминима реализације тренинга могу се добити преко емаила клуба: akapatin2001@gmail.com

Упоредо са учешћем на такмичењима и уреализацијом бесплатне школе атлетике, Атлетски клуб Апатин, спроводи предприпремне радње за организацију јубиларног 25. Апатинског Дунавског полумаратона, који би уколико здравствена ситуација буде позитивна требало да се одржи у суботу 17. 10.2020. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *