RADIKALI IZNELI NOVE REZULTATE O REJTINGU STRANAKA U SRBIJI

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI VOJVODINA

Potpredsednik opštinskog odbora SRS-a i predsednik Saveta za informisanje Perica Popić rekao je danas na konferenciji za novinare da ova stranka prema najnovijim istraživanjima ima podršku preko 20 % građana u Srbiji. „To su rezultati koji su do danas držani u tajnosti, i koji su u suprotnosti sa onima koje objavljuje naprednjačka vlast „, rekao je Popić.

– Taj izveštaj je objavljen pre par dana u Zemunu u našoj centrali i prema tim istraživanjima u Srbiji je izražena polarizacija između onih koji su za Evropsku uniju, odnosno SNS-a, i onih koji su za integracije sa Ruskom federacijom, odnosno SRS-a- rekao je Popić i dodao da su ovi rezultati držani u strogoj tajnosti.

– Prema ovom istraživanju SNS ima 34,60% podrške u biračkom telu Srbije, SRS ima 20,40 %. Tu je još SPS sa 7,70% i DS sa 5,40% , ostali nemaju dovoljno za cenzus u ovom trenutku. Rađena su posebna istraživanja za Vojvodinu, prema kojima u Vojvodini SRS stoji još bolje sa 23,70%, SNS 31,70% , SPS 7,90%, DS 6,30%. To nam govori da će se glavna bitka na narednim izborima voditi između SNS-a i SRS-a- rekao je on.

On je još dodao da je prema istraživanju rađenom u Somboru SRS ima 20 % podrške građana, te da da se ne zanose ovim rezultatima.“Moramo spomenuti da se mi ne zanosimo ovim rezultatima i da se nadamo da će do sledećih izbora koji bi prema našim izvorima mogli biti u aprilu, oni mogli biti još i bolji „.

Na pitanje novinara kada je vršeno ovo istraživanje, Popić je odgovorio da je ono obavljeno u prvoj polovini novembra te da se rezultati mogu preuzeti na zvaničnom sajtu Srpske radikalne stranke. „Istraživanje je rađeno u periodu od 30. oktobra do 14.novembra.Celokupna konferencija za štampu iz Zemuna je objavljena na sajtu SRS-a i mogu je svi pogledati „rekao je Popić.

Popić je danas komentarisao i lokalnu političku scenu i predstojeće lokalne izbore , odgovarajući na pitanje novinara sa kim bi radikali mogli u koaliciju i koga apsolutno isključuju kao partnera , on rekao da je Vojislav Šešelj tokom svoje poslednje posete Somboru odobrio sklapanje koalicija na lokalu sa svim strankama od kojih građani i SRS imaju korist.

– Posle posete dr.Vojisla Šešelja, Apatinu i Prigrevici, imali smo još jedan sastanak okružnog odbora SRS-a u Somboru. Sastanak je bio zatvorenog tipa i razgovaralo se o stranačkim temama. Šešelj nam je tada rekao da po održavanju lokalnih i pokrajinskih izbora stranka ima mogućnost da formira koaliciju sa kim god bude želela, odnosno sa kim procenimo da bi bilo u interesu građana i SRS-a. – rekao je Popić.

-Kako je dodao, Koalicioni potencijal SRS-a, na lokalnom i pokrajinskom nivou, je veoma velik. “ Mi u Apatinu imamo odrešene ruke da napravimo koaliciju sa kim hoćemo a da to bude na korist SRS-a i građana. Na lokalnim izborima očekujemo veoma dobar rezultat“.

Na pitanje novinara sa kim bi radikali u koaliciju a sa kim ne , Popić je odgovorio da to sve zavisi od rezultata . „Preneo sam informaciju da po tom pitanju imamo odrešene ruke, možemo samostalno doneti odluku sa kim ćemo napraviti koaliciju ukoliko budemo u prilici da je pravimo“.

– Punih 12 godina SPS i SRS ima većinu u Apatinu, šta će se dogoditi posle izbora to zavisi od rezultata. Sve zavisi od izborne matematike, do sada je u ovoj koaliciji sve funkcionisalo kako treba i ne vidim razlog da ne funcioniše i dalje, ali politika je čudo- odgovorio je Popić.

Konferenciji je pored Popića prisustvovao i Aleksandar Smiljanić predsednik Saveta za omladinu koji je govorio o predavanju Vojislava Šešelja na novosadskom univerzitetu i koji preneo stav SRS o raspisivanju pokrajinskih izbora jer je vladajuća garnitura prema njegovim rečima izgubila poverenje gradjana Vojvodine.