ДОНИРАЛИ 22 БИЦИКЛА ВОЛОНТЕРИМА ЦРВЕНОГ КРСТА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Суботичка фабрика бицикала „Venera Bike“ у сарадњи са Атлетским клубом „Апатин“ донирала је Црвеном крсту Војводине 22 специјална бицикла са корпом као помоћ у раду волонтерских служби. Примопредаји бицикала која је обављена у просторијама Црвеног крста Апатин, присуствовали су секретари седам градских и општинских организација Црвеног крста (Суботице, Сомбора, Куле, Оџака, Врбаса, Житишта и Апатина) којима су бицикли предати у трајно власништво.

Донацију је Бошку Митрашиновићу, секретару Црвеног крста Војводине у име дародавца предао прослављени апатински атлетичар Горан Чегар, председник општинског Црвеног крста и оснивач Атлетског клуба Апатин.

-Донација је замишљена као подршка у раду волонтерима Црвеног крста, који на терену врше доставу намирница и лекова грађанима којима је то потребно, нагласио је чегар.

Бошко Митрашиновић, секретар Црвеног крста Војводине је напоменуо да је свака донација драгоцена, и истакао да је ова посебна, јер је упућена директно волонтерима ове организације.

Част нам је и задовољство да данас преузимамо једну овако специфичну донацију, која ће помоћи да наши волонтерима на најлакши, најбржи и најједноставнији начин дођу до наших корисника. Хвала предузећу „Venera Bike“, као и свима који су нам до сада упутили одређене донације и позивам све оне који могу, да помогну рад наше организације, закључио је Митрашиновић.

Испред апатинског Црвеног крста на донацији се захвалила Тијана Томашевић, секретар ове организације.

-Ова идеја је потекла из апатинског Црвеног крста и желим да се захвалим фабрици „Venera Bike“ чији менаџмент је показао хуманост у овој тешкој ситуацији. Бицикле ће користити наши волонтери који свакодневно раде на терену, рекла је Тијана Томашевић. Она се захвалила свим волонтерима у читавој Србији који су показали велику пожртвованост у борбипротив епидемије.

Испред општине Апатин, примопредаји бицикала је присуствовао и председник Милан Шкрбић, који је подсетио да се волонтери Црвеног крста раме уз раме са медицинарима и другим службама боре да помогну онима којима је то потребно.

Они рескирају своје здравље обилазећи све којима је потребна помоћ и сигуран сам да ће им ови бицикли добро доћи, јер су опремљени корпама и гепецима на које ће моћи да ставе све оно што купују за наше најстарије суграђане, поручио је Шкрбић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.