APATINSKA PIVARA ORGANIZUJE EDUKATIVNO PREDAVANJE O ODGOVORNOM KONZUMIRANJU ALKOHOLA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Apatinska pivara u petak, 26. decembra, od 17 sati, u Gradskoj biblioteci u Apatinu organizuje za sve zainteresovane grđjane edukativno predavanje o značaju odgovorne konzumacije alkohola, povodom predstavljanja prvog „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola”.

Građani će na predavanju imati priliku da se upoznaju sa postulatima niskorizicnog pijenja alkohola koje će prezentovati prim. dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje i urednik Vodiča, da postave pitanja koja ih zanimaju u vezi sa temom, kao i da dobiju besplatan primerak „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola“. Ulaz je slobodan!

„Vodič za odgovorno pijenje alkohola” predstavlja jedinstvenu publikaciju u ovom delu Evrope nastalu u okviru programa saradnje Instituta za mentalno zdravlje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom. Cilj Vodiča predstavlja prevenciju alkoholizma, smanjenje stete izazvane upotrebom alkohola i unapređenje mentalnog zdravlja građana.

Apatinska pivara od 2008. godine, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, realizuje edukativnu kampanju „Kad pijem, ne vozim“ u okviru koje je donirala 59 alkometara najsavremenije generacije, kao svoj doprinos redovnim saobraćajnim kontrolama MUP-a Srbije, kako bi doprinela povecanju bezbednosti u saobraćaju i organizuje brojne edukativne akcije na Belgrade Beer Fest-u i Dragačevskom saboru u Guči sa ciljem edukovanja posetilaca o opasnosti kombinovanja alkohola i vožnje.