АПАТИНКЕ НА МУЗИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ “СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Апатин трећи пут заредом учествује на највећем дечијем музичко-сценском такмичењу у региону, “Србија у ритму Европе“, који се ове године одржава у Врању. Општину Апатин на такмичењу представљају Зорана Мрђа, Мила Врачар, Нина Ракић и Сара Родић. Оне ће у живом телевизијском преносу представљати Kраљевину Белгију са песмом од Laure Tesoro – What’s The Pressure.

Тим поводом је за учеснице које ће представљати нашу општину, организован пријем у „Плавој“ сали општине Апатин где их је угостила председница СО Апатин Ника Петровић.

-Имам част да испред општине Апатин угостим наше такмичарке, које ће по трећи пут представљати наш град у највећем регионалном музичком такмичењу “Србија у ритму Европе”.Оне су нас данас упознале са тим како теку припреме кореографије и песме за њихов наступ. Девојке су задовољне песмом која је ове године доста енергичнија. Испред општине Апатин им желим пуно среће и уз подршку свих грађана наше општине… Мислим да ћемо остварити резултат који би омогућио да догодине такмичење доведемо у Апатин. – изјавила је Ника Петровић

„Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација у нашој земљи и подржана је од стране амбасада земаља Европске уније. Циљ манифестације јесте неговање културе и језика земаља Европе, али и принципа и права детета. Има велики утицај у Србији, првенствено што се тиче представљања земаља Европе и утицаја на саму децу да упознају системе вредности Европске уније и европских земаља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *