АПАТИНЦИ ПРЕДАЈУ ПУШКЕ, БОМБЕ, ПЛАСТИЧНИ ЕКСПЛОЗИВ АЛИ И РАКЕТЕ

APATIN HRONIKA VESTI

У Србији се спроводи акцију која омогућава власницима илегалног оружја да га без последица предају до 8. јуна. Ова иницијатива долази након трагедије које су се догодиле у Основној школи „Владислав Рибникар” и код Младеновца, а циљ је смањење броја илегалног оружја у поседу грађана.

Грађанима је пружена могућност да нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе предају без напуштања свог дома. Довољно је да позову најближу полицијску станицу која ће упутити патролу на њихову адресу како би оружје било преузето. Према информацијама које је Дунав добио, станица апатинске полиције je од почетка акције преузела десетине дугих и кратких цеви, значајну количину пластичног експлозива, тротила, мина, читаве сандуке ручних граната, бомби, али и друга убојна средства. У једном случају, особа са отежаним кретањем обавестила је полицију да има закопане бомбе у свом дворишту, али да није у могућности да их сам ископа. Локалној станици полиције је такође предата и протуоклопна ракета 64мм, као и оружје које потиче из периода између два светска рата. Тачан број и количина предатог оружја биће саопштени по окончању акције.

Важно је нагласити да уколико грађани искокористе ову могућност и предају илегално оружје до 8. јуна, неће бити подвргнути испитивању о пореклу оружја нити ће сносити било какву кривично-правну одговорност. Међутим, оне који не искористе ову прилику, очекују озбиљне казне, а условне казне неће бити могуће.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *