КОМИСИЈА У АПАТИНУ ОЦЕЊУЈЕ 500 РАКИЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље“ трећу годину за редом привлачи пажњу љубитеља овог традиционалног пића из региона и шире. Овогодишњи фестивал, који се за непуних месец дана одржава у Апатину, доноси велико узбуђење међу такмичарима, оцењивачима али и организаторима, јер је квалитет пристиглих ракија на веома завидном нивоу.

Међународна оцењивачка комисија, коју чине стручњаци из различитих земаља, има задатак да оцени 495 узорака ракије које су пристигле из различитих делова региона. Комисију чине др Нинослав Никићевић из Србије, др Нермина Спахо из Босне и Херцеговине, др Веле Тешевић из Србије, др Марин Михаљевић Жуљ из Хрватске, Јожеф Мутх из Мађарске и др Бранко Поповић из Србије.

Пристигли узорци долазе из земаља као што су Србија, Мађарска, Румунија, Хрватска, Македонија, Босна и Херцеговина, Словенија и Црна Гора. Сви учесници су представили своје најбоље ракије, надајући се награди и признању стручњака.

Организатори фестивала су веома задовољни квалитетом ракије које су пристигле. Просечан ниво квалитета је изузетно висок, што указује на то да је ракија из региона Горњег Подунавља и околних земаља у самом врху по укусу и традиционалној изради.

Проглашење победника фестивала одржаће се 17. јуна 2023. године на главној улици у Апатину. Сви посетиоци ће моћи да уживају у пригодном програму и свечаности која ће обележити завршетак овог значајног фестивала.

Све у свему, III Међународни фестивал ракије „Горње Подунавље” представља велику прилику за љубитеље ракије да уживају у врхунским узорцима овог пића и да се диве вештинама произвођача из различитих земаља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *