ДА ЛИ СТЕ ЧУЛИ ЗА “КТЈ” ТРКАЧЕ?

APATIN SPORT VESTI

Хуманитарни тркачи из клуба “Ко те јури” (КТЈ) удружили су се како би се прикупили новац за помоћ оболелим суграђанима. Након успешне кампање у јануару, када су сакупили пола милиона динара за девојчицу Ирис Станојевић, ова инспиративна екипа сада је посвећена помоћи дечаку Данилу Балаћу из Апатине.

КТЈ Челенџ је хуманитарни изазов који укључује 150 тркача из целе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Ови тркачи су подељени у шест тимова, а сваки тим има свог капитена који их мотивише и предводи. Трке су почеле 1. маја, а тркачи тренирају, такмиче се у атлетским или планинским дисциплинама како би прикупили километар. Најуспешнији тим на крају месеца ће истрчати највише километара, а сваки километар се “продаје” како би се прикупио новац за Данила Балаћа. На пример, ако тим истрчи 7000 километара, новчани приход би био 70.000 динара.

КТЈ Челенџ траје 31 дан, а циљ није само прикупити новац, већ и превазићи сопствене границе и изградити нова пријатељства. Ова инспиративна иницијатива показује да се спортисти, који су страствени према спорту, могу удружити како би помогли другима.

Након успеха јануарског и великог изазова, планиран је још један изазов који ће се одржати у септембру. Између изазова постоји време за одмор, али циљ је да се ове године одрже укупно три хуманитарна КТЈ изазова.

Сви који желе да се прикључе донацијама могу учинити путем СМС порука “Буди Хуман” или директних уплата на рачун. На крају такмичења, километри најбољег тима ће се помножити са бројем 10, а новчани износ ће бити уплаћен на рачун детета. У мају, КТЈ екипе трче за дечака Данила Балаћа, коме су дијагностиковане епилепсија и аутизам. Ове дијагнозе успоравају његов даљи развој и опоравак.

Да бисте подржали Данила Балаћа, можете послати СМС са текстом „1364“ на број 3030 или извршити директну уплату на динарски рачун: 160-6000001468232-26 или девизни рачун: 160-6000001468390-37.

КТЈ екипа позива све људе добре воље да се придруже овом хуманитарном изазову.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *