POTPISANA NOVA 62 UGOVORA O STIPENDIRANJU STUDENATA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Danas je u velikoj sali skupštine opštine Apatin potpisano novih 62 ugovora o stipendiranju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama. Novina je da se od ove godine, na osnovu izmenjenog kriterijuma, stipendija dodeljivala i studentima prve godine studija, a ugovori između opštine Apatin i stipendista važe godinu dana sa mogućnošću produživanja ukoliko studenti na upisu u narednu školsku godinu budu ispunjavali uslove koji se nalaze u pravilniku.

Studente i njihove roditelje je dočekala Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine koja im je poželela uspešno studiranje i napomenula da će nastojati da ispuni obećanje u vezi povećanja stipendija i daljnjem motivisanju mladih ljudi.-Mi smo grad koji brine i ulaže u studente jer verujemo u omladinu koji bi nakon završenih studija trebali da nas zamene i vode ovaj grad. Lično bih volela da studenti dođu u Kancelariju za mlade, da iznesu svoje problem, da nas kritikuju ili pohvale kako bi ostvarili što bolji kontakt i saradnju sa njima. – rekla je Dubravka Korać.

Opštinske stipendije su do sad isplaćivane neredovno, pa se dešavalo da ih nema više meseci, a onda na račun sudenata bude uplaćeno po nekoliko zaostalih iznosa. -Stipendije će za ovu godinu ostati na istom nivou od 7000 dinara, ali ono što mogu da vam obećam da će biti isplaćivane redovno i uplate na vaše račune možete očekivati  između 25. i 30. dana u mesecu.- dodala je Dubravka.

Student Poljoprivrednog fakulteta, Miloš Bursać koji je potpisao ugovor je rekao da će mu stipendija olakšati školovanje te da će se potruditi da i naredne godine ostvari prosek ocena preko osam, kako bi mogao da produži ugovor o stipendiranju sa opštinom Apatin.-Želeo bih da se zahvalim na stipendiji, znam da nije mnogo novca ali će mi pomoći oko plaćanja režija i kupovine knjiga. Krenuo sam dobro u ovom semestru i maksimalno ću se angažovati da narednu godinu upišem redovno i ostvarim pravo na stipendiju.-rekao je Miloš Bursać.

Da podsetimo, opština Apatin ukupno stipendira preko 300 studenata i oni po ugovoru dobijaju devet jednakih iznosa od 7000 dinara za jednu školsku godinu.

Dodela stipendija decembar 2016, dubravka korac Dodela stipendija decembar 2016 Dodela stipendija decembar 2016 Dodela stipendija decembar 2016 Dodela stipendija decembar 2016 Dodela stipendija decembar 2016, milos bursac