APATIN, GRAD KARATEA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Dokaz da se karate vraća na velika vrata u našu opštinu nije samo rekordni broj upisane dece, imenovanje prof. Milorada Mrđe za sportskog direktora Karate federacije Vojvodine, nego i događanja u karate sportu gotovo svakog vikenda.
U Vrbasu je prethodnog vikenda održan karate seminar i polaganja za trenerska i sudijska zvanja i licence za rad u organizaciji Šotokan karate saveza Srbije.
Karate klub „Partizan“ iz Apatina bogatiji je za dvoje karate sudija, nosioce majstorskog zvanja crni pojas 1-dan, Dunju Eror i Nataliju Mandić, koje su nakon položenog ispita dobile zvanje nacionalnog karate sudije.
Licence za nacionalne sudije za 2015. godinu obnovili su i magistar fizičkog vaspitanja i diplomirani trener karatea Ognjen Prica, trener karate kluba „Džimi“ Prigrevica, i profesor fizičkog vaspitanja Milorad Mrđa, trener karate kluba „Partizan“ iz Apatina. Trenersku licencu za rad obnovio je i Tomislav Matin, trener karate kluba „Kumite“ iz Sonte. Trenersko zvanje i licencu stekao je Mirko Bubalo, nosilac majstorskog zvanja crni pojas 1-dan. Profesori Prica i Mrđa, takođe su dobili trenerske licence za 2015. godinu.

Prema rečima Milorada Mrđe, sportskog direktora Karate federacije Vojvodine, svi dosadašnji i naredni događaji u karate klubovima naše opštine i Karate federaciji Vojvodine usmerena su ka odlasku najboljih takmičara, juniora i seniora, iz karate kluba Partizan i ostalih vojvođanskih klubova na Svetsko prvenstvo koje će se od 31. oktobra održavati u Sao Paolu u Brazilu.