„БИВШЕ ДЕВОЈЧИЦЕ, БИВШИ ДЕЧАЦИ“ АПАТИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Протекле суботе, бивши ученици апатинске Гимназије “Никола Тесла”, окупили су се у холу школе поводом обележавања 51 године од завршетка школовања у овој образовној установи.

Свечаном делу сусрета, претходило је заједничко фотографисање свих присутних, који су после фотографисања одржали симболично један школски час присећајући преминулих школских другара и другарица. Присутни гимназијалци први разред гимназије уписали су давне 1969 године, а матурирали 1973. године.

Божана Харамбашић, један од организатора овог догађаја, за радио Дунав је рекла да се од обележавања 35 година на овамо, некадашњи гимназијалци окупе сваког јуна, иако су до тада њихова окуљања организована уобичајено на пет или десет година.

-Претходне године је требало да обележимо јубиларних 50 година, али нас је у томе спречио смртни случај, изгубили смо школског другара, те смо на годишњицу која је требало да буде јубиларна, у дворишту школе засадили јаворово дрво са посветом наше генерације. Оно што је занимљиво ми нисмо пропустили ниједну годину од прославе односно обележавања 35. годишњице. Први разред гимназије “Никола Тесла” смо уписали и похађали школске 1969/70, матурирали смо 1973. Тада су постојала три разреда, два друштвеног смера и један природни, са укупно 73 ученика. Наши сусрети нису уобичајени, на почетку сваког окупљања одржимо један тематски школски час, а ове године присећамо се 25 наших школских другара и другарица који више нису са нама, рекла је Харамбашић поводом овог лепог догађаја и открила да ове године, свих 18 присутних некадашњих гимназијалаца, прослављају седамдесети рођендан.

Иако одавно одрасли људи, апатински бивши гимназијалци задржали су младалачки дух током проживљених година и ону нераскидиву повезаност коју су стекли управо у тој раној младости.

После одржаног школског часа, симболично како и приличи, вече су завршили у пријатној атмосфери једног од апатинских ресторана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *