ДЕЈАН МИЛОВИЋ СВЕУКУПНИ ПОБЕДНИК МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА РАКИЈЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У Апатину је протеклог викенда одржан четврти Међународни фестивал ракије »Горње Подунавље«, који је привукао велики број произвођача али и љубитеља овог традиционалног пића из различитих крајева света. Фестивал је био прилика да се представи чак 365 произвођача ракије, који су на оцењивање донели више од 900 узорака.

Током манифестације, која се одржавала у главној улици, посетиоци су имали прилику да дегустирају разноврсне врсте ракија, од којих су многе освојиле признања у 25 категорија.

Међу добитницима су се истакла имена као што су Никола Мајсторовић, Магдалена Лекар, Славен Човић, Никола Драганић, Горан Јараковић, Драган Влатковић, Перица Мунћан и многи други, чије су ракије врхунским оценама обележиле овогодишњи фестивал. Награде су укључивале дипломе, медаље, пехаре и разне поклоне спонзора фестивала, попут стаклених балона и посебно дизајнираних флаша ракије.

Посебно место на фестивалу заузели су и страни излагачи, међу којима су се истакли Димитар Франгов и Панче Арсовски, чија су имена такође била у врху са одличним оценама за своје ракије.

Свечано проглашење победника укључивало је и доделу награде “ајкула” за највише оцењен узорак, која је отишла у руке Јосипа Дулића за ракију “дуња безбојна” са оценом 19,06. Свеукупни победник фестивала био је Дејан Миловић из Горње Трепче, чија је ракија од “шљиве ранке” из 2008. године оцењена са 19,1 бодом.

Фестивал ракије »Горње Подунавље« који организује Удружење произвођача и љубитеља воћних ракија “Чувари традиције” из године у годину наставља да расте и привлачи све више учесника и посетилаца, истичући се као значајан догађај за промоцију Апатина, традиционалних домаћих производа и културне баштине подунавља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *