АПАТИН ЋЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ДОБИТИ КОМУНАЛНУ МИЛИЦИЈУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јуче је одржана 22. седница Скупштине општине Апатин којој су присуствовала 24 одборника, а дневни ред је имао четнаест тачака.

У оквиру прве тачке, одборници су усвојили Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи општине Апатин, чиме су се створили услови за формирање Комуналне милиције у нашој општини. Начелник општинске управе, Мане Шкорић је објаснио да је ово само први корак у процесу оснивања Комуналне милиције, која ће деловати при одељењу комуналне инспекције.

-Након што је организована Јавна расправа на коју се нико није јавио, планирано је да Одлука о Комуналној Милицији буде на дневном реду следеће седнице Скупштине општине Апатин. Потом ће се наредне године мењати систематизација радних места, у оквиру које ће за ове потребе бити отворено ново радно место. Мислим да ћемо формирањем Комуналне милиције постићи да се комунални ред у нашој Локалној самоуправи подигне на виши ниво, закључио је Шкорић.

Милош Ђериђ из одборничке групе СПС је поздравио одлуку о оснивању Комуналне милиције у општини Апатин.

-То је добро за општину Апатин из више разлога, је Комунална милиција има веће надлежности од Комуналних редара које имамо сада. Самим тим што ће комунални милицајци имати статус службеног лица, биће избегнути проблеми са којима су се приликом обављања свог посла сусретали редари. Мислим да сам појам Комуналне милиције треба да подржимо, рекао је Ђерић.

Опозициони одборник Перица Попић је такође подржао формирање Комуналне милиције у нашој општини, уз констатацију да ће, ако буде радила свој посао, она олакшати рад структурама Општине, редовној полицији и комуналној служби.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *