ТРАНСФЕР НОВЦА ЗА “ЕНЕРГЕТСКЕ ВАУЧЕРЕ” НАЈУГРОЖЕНИЈИМ АПАТИНЦИМА ОД НЕДЕЉЕ, ПОТОМ СЛЕДИ ИСПЛАТА КРАЈЊИМ КОРИСНИЦИМА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општина Апатин је међу седамнаест Локалних самоуправа у којима ће одлуком Покрајинске владе, најугроженијим грађанима бити подељени “енергетски ваучери”, као испомоћ у набавци енергената.

Према речима председнице општине Апатин Дубравке Кораћ, Покрајина је на рачун Локалне самоуправе уплатила средства за ову намену, а након што су одборници Скупштине општине Апатин јуче усвојили ребаланс буџета, новац ће наредне седмице бити трансферисан Центру за социјални рад, који ће га потом поделити крајњим корисницима.

-Уговори су потписани и средства за то су одобрена, међутим морали смо да сачекамо ребаланс буџета, јер тек након њега новац можемо да проследимо даље. Ми нажалост имамо велики број социјалних случајева на територији наше општине, па је било разговора о томе на који начин ћемо поделити та средства. Мислим да је веома осетљиво направити конкурс којим би социјално угрожене грађане рангирали по висини прихода, јер би у том случају рецимо неко са примањима од 15 хиљада динара спадао у угрожене, а онај ко има 17 хиљада не би ушао у ту категорију. Зато смо према броју ваучера којима располажемо, одлучули да средства добију пре свега старачка самачка домаћинства која су социјално угрожена и њихов број на евиденцији Центра за социјални рад се поклапа са бројем ваучера. Тако да ће ова категорија бити приоритет за доделу и они ће добити ваучере, јер су реално најмање способни да обезбеде огрев. Пошто је јуче донета одлука о ребалансу буџета, та средства ће почетком наредне седмице бити трансферисана Центру за социјални рад, након чега ће почети подела крајњим корисницима, објаснила је Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *