Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ANTIĆ- GORIVO BI MOGLO DA POJEFTINI
ANTIĆ- GORIVO BI MOGLO DA POJEFTINI

ANTIĆ- GORIVO BI MOGLO DA POJEFTINI

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da se nada da će svetska cena nafte u narednom periodu pasti što bi moglo da dovode do pojeftinjenja goriva u Srbiji i dodao da ukoliko do toga ne dođe postoji mogućnost da i vlada preduzme određene mere.

Cene goriva u poslednjih mesec dana u Srbiji su porasle za 4,8 odsto, dok je dizel poskupeo za 6,2 odsto usled poskupljenja sirove nafte.
Pratićemo kako će se te cene u narednom periodu razvijati sa nadom da će doći do pada cene sirove nafte i cene derivata, ukoliko do toga ne dođe, mi ćemo na nivou vlade videti koje mere imamo na raspolaganju, pri čemu moramo da imamo na umu da imamo tržišno formulisanje tih cena i da tržište diktira same uslove“, kazao je Antić za televiziju Prva.
Podsetimo, nezadovoljni potrošači su usled poskupljenja najavili proteste za petak, 8. jun u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji. Naime, glavni razlog za protest je to što u Srbiji konstantno poskupljuje gorivo. Tako je sada litar dizela oko 165, a bezolovnog oko 155 dinara, a početkom 2016. godine bili su oko 125-130 dinara. Građani smatraju da je to previše, upoređujući cene u okolnim zemljama i traže da dizel bude 110 dinara, a bezolovni 120 dinara.
Izvor- 021.rs

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top