СОМБОРЦИ ДОБИЛИ ОБНОВЉЕНИ СКЕЈТ -ПАРК

SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

НОВА-СТАРА АТРАКЦИЈА У СЕЛЕЛНЧИ

 Скејт- парк на Првомајском булевару, градско насеље Селенча, у Сомбору поново је доступан љубитељима спорта. Са радошћу су га дочекала многобројна сомборска деца, која су  својим скејтбордовима, бициклима, ролерима и тротинетима дошла да испробају нове справе. Дотрајале  справе замењене су новим, а парк ће од сада бити прилагпђен и за вожњу  ролера и BMX бицикла. На званичном отварању скејт парка присутни су имали прилику да виде перформансе искусних возача скејта, ролера и BMX-a.

 Роберт Галко из Новог Сада, који се бави екстремном вожњом бицикла пет година, рекао је да је овај скејт парк сада добар и безбедан за децу, изграђен по савременим европским стандардима, уз препоруку свим почетницима да обавезно користе кациге и штитнике.

 Обновљени скејт -парк испробао је и искусни возач Лука Морача из Новог Сада, који скејт вози чак три деценије. Он је истакао да је сјајно што Сомбор има један овакав парк, где деца и омладина могу да долазе сваки дан да се баве спортом.

 -Скејт- парк је нешто што смо планирали да обновимо током прошле године ,а крајем минуле године су склоњене оштећене справе. Постављање је планирано током ове године, управо да бисмо добили један мало другачији, измењен простор. Скејт парк више не подразумева само адекватан простор за оне који возе скејт, него и BMX-еве и ролере. Надамо се да ће многа деца и млади наћи своје место управо на овом терену- рекла Душанка Голубовић,градоначелница Сомбора, приликом отварања.

 ТЕРЕН ЗА БАСКЕТ

ДУШАНКА Голубовић је додала  да је поред скејт парка у плану да се направи и један терен за баскет, за оне који се рекреативно баве кошарком.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *