СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ АМБУЛАНТЕ У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ КРЕНУЛЕ СА ПРИЈЕМОМ ПАЦИЈЕНАТА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Специјалистичко-консултативне амбуланте Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор кренуле су са радом од понедељка, 18.маја, 2020. године. Амбуланте се постепено укључују у систем заказивања пацијената кроз ИЗИС, у зависности од броја пацијената који су на интерним листама чекања од почетка КОВИД-19 пандемије. О тачној динамици рада специјалистичких амбуланти и условима заказивања грађани ће правовремено бити обавештени.

Пацијенти који долазе на амбулантне прегледе потребно је да се придржавају следећих инструкција:

-Пацијенти који имају повишену температуру и респираторне симптоме (кашаљ, кијавица, секреција из носа, бол у грлу, недостатак ваздуха) или имају друге симптоме сумње на КОВИД-19 инфекцију, или који су имали контакт са КОВИД-19 позитивним пацијентима у последњих 14 дана, УПУЋУЈУ се у већ раније формиране респираторне амбуланте Домова здравља или у респираторну амбуланту Опште болнице уз предходну најаву.


– Сви пацијенти упућени кроз ИЗИС, у специјалистичко-консултативне амбуланте, биће прегледани у згради специјалистичких амбуланти, улаз из Војвођанске улице, где ће се вршити контрола евиденције заказаних пацијената у ИЗИС-у.

Приликом доласка пацијената на заказани преглед обавезна је употреба заштитне маске и поштовање мера физичког дистанцирања (удаљеност, забрана груписања).

Пацијенти требају да дођу у тачно заказано време, како се не би правиле непотребне гужве.

-Сви пацијенти који су заказани на трансфузији, лабораторији и радиолошкој дијагностици улазе преко главног улаза у болницу у улици Симе Матавуља, како би се смањила гужва у кругу болнице.

Сви хитни пацијенти ће се по раније утврђеним критеријумима, примати у болницу након спроведене тријаже од стране медицинског особља на главном улазу у болницу, у улици Симе Матавуља.

За све пацијенте који се елективно примају, поред горе наведеног за пријем на хоспитално лечење, потребно је осим лабораторијских тестирања урадити и назофарингелни брис на САРС ЦоВ2 вирус који не сме бити старији од 3 дана. Пацијенти који буду упућени на дијализу или онколошки пацијенти, ће се поново тестирати по утврђеној динамици рукујућих лекара специјалиста.

Сомборска болница апелује на КОВИД амбуланте у Домовима здравља да изађу у сусрет пацијентима како би на време прикупили тражене анализе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.