ЈЕЛЕНА КОСАНОВИЋ: ТЕКСТОВИ О СЕЛИМА ОПШТИНЕ АПАТИН НАЈЧИТАНИЈИ НА 025ИНФО ВЕБ ПОРТАЛУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

025инфо веб портал је у токо ове године мимо осталих текстова доста пажње посветио истраживачким вестима која су овај пут била посвећена селима апатинске општине. Уредница овог портала, Јелена Косановић је одлучила да почетком године уради анкету у којој су посетиоци сајта 025инфо могли да гласају о чему желе да читају у текстовима који су рађени по пројекту и конкурсу општине Апатин, а највише је било оних који су имали жељу да сазнају нешто више о селима из општине Апатин.

-Пре текстова који су почели да излазе у том пројекту који се зове “Панорама Апатина” испитивали јавност, заправо урадили смо једну анкету из које смо сазнали да би наши читаоци хтели више да сазнају о селима општине Апатин. – казала је Косановићева у разговору за радио Дунав.

Уредница 025инфа је додала да се на крају показало да су баш текстови о Купусини, Сонти, Пригревици и Свилојеву били најчитанији.

-Статистике и резултати читаности и посета показали су да су баш ови текстови били најчитанији јер се у њима може пронаћи много интересантних података и чињеница. Оно што је мени било интересантно јесте да сам и ја сазнала много ствари о овим местима које пре нисам знала, а живим у Апатину више од 20 године. – изјавила је Јелена Косановић.

На питање да ли јој је неки текст посебно драг наша колегиница Јелена је покушала да се извуче флоскулом да “мајка свако дете воли подједнако”, али је након краћег размишљања Свилојево издвојила као један од дражих текстова које је урадила.

-Тешко је одлучити и одговорити на ово питање. Прво место које сам изабрала за истраживање и писање о њему било је Свилојево јер ми је ово село изузетно лепо и на фантастичној је локацији и морам да признам да бих радо живела у Свилојеву. Ако питате жашто? Град је веома близу. Има све што је потребно за нормално одрастање типа школу, дом здравља, културно-уметничка друштва, спортске активности и тако даље чак је и наслов овог текста био “Сволојево: идеално место за живот”.- прича кроз смех наша гошћа.

Јелена није крила одушевљење својим истраживањем и о Сонти, Пригревици и Купусини и у разговору за наше слушаоце ексклузивно изнела неке интересантне податке.

-Сонта је веома интересантна због своје мултикултуралности, познати су по сјајним “Мажореткињама”, по тамбурашима, по много чему. Они су изузетно весео и занимљив народ и код њих у гостима ми је било веома интересантно. Сви добро знамо да су Пригревчани једни од најобразованијих људи у нашој земљи, а у тексту о Пригревици такође можете да пронађете још много интересантних података. На крају је дошао ред и на Купусини и ту сам остала фасцинирана, то је село у којем ја не знам да ли сам икад пре овога била. Толико сам ствари сазнала о Купусини да ћу сутра када ми дођу гости њих без проблема да одведем тамо у обилазак. Неки то знају, неки не, али њигов чувени лук “Јабучар” се јео на енглеским дворовима, они имају више сакралних споменика по глави становника него Ватикан, имају музеј који је прелеп итд.- рекла је Косановићева.

Јелена Косановић је додала да ће се и у наредној години позабавити интересантностима везаним за села општине Апатин.

Поред ових прелепих прича на 025инфу сте у току године могли да прочитате много интересантних истраживачких текстова, а уредница овог портала је итакла да је са великим задовољством радила иако овакве врсте прича одузимају много времена.

-Највише волим да пишем о култури која генерално не стоји баш сјајно код нас. Мени је изузетно драго да се у последњој години култура и дешавања везана за ову област враћају на велика врата и да су оборени сви могући рекорди када су у питању посете културним дешавањима. Драго ми је што се ради доста по овом питању и верујем да ће људи који су задужени за културу у Апатину наставити истим интензитетом. – каже Јелена Косановић.

Наша гошћа је додала да су реакције на текстове о екологији такође биле позитивине и да се веома изненадила колико младих људи је ангажовано на очувању животне средине кроз разна удружења и покрете, али је и констатовала да као и свугде у свету има и оних негативних примера која нам генерално као друштву не иду на част.

Разговор са Јеленом Косановић, уредницом 025инфо веб портала можете да послушате у програму радио Дунава и на линку испод.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *