AKCIJA „EUROBANKE“ I FONDACIJE „ ANA I VLADE DIVAC“

APATIN VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Zahvaljujući  projektu „Veliko srce“ koji zajednički realizuju Fondacija “Ana i Vlade Divac” i “Eurobanka”, sredstvima prikupljenim istoimenom humanitarnom karticom, uređeno je igralište u dvorištu vrtića „Maslačak“ Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Somboru.
Donatorskim sredstvima u iznosu od 1,2 miliona dinara, postavljen je novi mobilijar, a stari je obnovljen, kako bi deca tokom igre bila bezbedna i bezbrižna.
Predstavnice donatora, Aleksandra Kecojević ispred Fondacije “Divac” i Magdalena Tatić, ispred “Eurobanke”, istakle su da se zajednički projekat „Veliko srce“ sprovodi osam godina.
-Do sada smo renovirali 46 dečjih igrališta u vrtićima širom Srbije.Sredstva za ovaj projekat se izdvajaju korišćenjem naše kartice koja je napravljena u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Korišćenje kartice banka se odriče dela prihoda i donira za renoviranje igrališta u školskim i predškolskim ustanovama-kaže Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkih lica u „Evrobanci“.
Nemanja Sarač, član Gradskog veća Sombora za kulturu i obrazovanje, zahvalio se na donaciji i istakao da lokalna samouprava u saradnji sa PU „Vera Gucunja“ kontinuirano radi na poboljšanju usluga ove ustanove.
-Lokalna samouprava je u proteklom periodu proširila kapacitete dogradnjom objekta u Sportskoj ulici, uredili smo dvorišta u vrtićima i enterijere ustanova kako bi doprineli kvalitetnijim sadržajima u vrtićima. Sve to činimo rukovodeći se idejom da je ulaganje u obrazovanje ne samo najhumanije i najmudrije, nego je kao ulog na najduže staze i najisplativije- naglasio je Sarač.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *