PETAR STRUGAR U APATINU PODRŽAO BUDUĆE RIBOLOVCE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Okuminoj obuci stotinu dečaka i devojčica, budućih ribolovaca, koja je danas održana u Apatinu pridružio se i poznati srpski glumac Petar Strugar. On se kao javna ličnost, i strastveni ribolovac odazvao pozivu udruženja sportskih ribolovaca “Bucov” iz Apatina i “Carpologije D.O.O.”, ovlašćenog zastupnika Okume (tajlandskog proizvođača ribolovačke opreme) kako bi budućim ribolovcima preneo znanje o tome kako da se ponašaju na vodi i kako da čuvaju prirodu.
Prema njegovim rečima prvi put učestvuje u ovakvoj akciji, a ribolovom se bavi od detinjstva.
-Rođen sam na moru, u Budvi, krenuo sam sa ribolovom u trećoj godini , a u trećem razredu sam dobio harpun. Dugo sam se nakon toga bavio podvodnim ribolovom i ronjenjem na dah, kaže ovaj poznati glumac. Strugar kaže da zbog profesionalnih obaveza sve teže odvaja vreme za ribolov i boravak na vodi, ali da iskoristi svaku priliku.

-Koristim svaku priliku da provedem vreme u prirodi, to me opušta i na taj način punim baterije. Nemam nekih spektakularnih ribolovačkih rezultata, a iz sveta filma na pecanje odlazim u društvu prijatelja koji je inače filmski kritičar, kaže Strugar.

Petar Strugar , glumac , Okumina škola ribolova, Apatin 2017 (2)
Za prvu posetu Apatinu, Strugar ima samo reči hvale.- U Apatinu sam prvi put, čuo sam ranije da su ovde odlični tereni za ribolov , a danas sam se u to i uverio. Ono što sam primetio i što me je oduševilo, je apatinska Marina. Ovde je sve “pod konac”, i zaista mi se dopada, kaže Strugar na kraju.