PREDSEDNIK OPŠTINE GOST RADIO DUNAVA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić biće gost našeg radija u sredu 30 decembra u 14 časova , i odgovaraće na pitanja slušalaca našeg radija i čitalaca našeg portala.Aktuelna godina će biti upamćena po završavanju nekoliko velikih projekata među kojima prednjače rekonstrukcija trga , vodovoda , kanalizacije i izgradnja fabrike za tkanje, bojenje i doradu tekstila italijanske kompanije “Flash Srb”. Pozivamo vas da predsedniku opštine pored pripremljenih, postavite svoja pitanja ili date predlog kako biste vi unapredili život u našem gradu.Pitanja treba da budu jasna, direktna i da se odnose na funkcionisanje lokalne samouprave.Pitanja možete postavljati mejlom na radiodunav@gmail.com, SMS na broj 061-268-25-25 ili u komentarima na ovaj tekst.

PITANJA
-Kako se puni lokalni budžet i hoće li biti para za planirane aktivnosti u svim sferama društvenog, kulturnog i sportskog života? Da li znate za koliko će biti umanjena sredstva iz Republike, pominje se da će lokalne samouprave dobiti za osam milijardi manje, koliko će biti manje za Apatin.Koliko se može očekivati novca iz Pokrajine pogotovo iz Fonda za kapitalna ulaganja s obzirom na situaciju u Pokrajini i odnose Pokrajine i Republike?
-Kako se, odnosno , za šta se mogu trošiti sredstva prikupljena od zakupa državnog zemljišta.Koliko opština može da pomogne poljoprivrednicima u njihovom udruživanju kako bi imali bolje uslove pri plasmanu svojih proizvoda tu posebno mislimo na voćarstvo i povrtlarstvo
– U poslednje vreme ste najavili potpisivanje ugovora sa nekoliko investitora koji će razviti svoj biznis u slobodnoj zoni. Da li je poraslo interesovanje domaćih, lokalnih investitora. Kako to tumačite? Da li je na pomolu neka nova strana investicija?
-Kada će početi projekat rešenja otpadnih voda, odnosno gradnje fabrike za prečišćavanje vode?.Završetak radova na Welnes centru, Javno skladište za biomasu u Prigrevici i Luka Apatin?
-Kakva je u ovom trenutku socijalna karta Apatina, da li Apatinci žive bolje ili lošije u odnosu na građane ostalih opština ZBO?
– Dosta se govori o sportu, izgradnji sportskih objekata.U svakom mestu apatinske opštine postoji sportska hala, čeka se još izgradnja one u Kupusini.Kada će ona biti završena?
– Kako podstaći nautički turizam koji je još uvek u povoju ali i uopšte turizam.Činjenica je da imamo sve preduslove ali ih ne koristimo dovoljno- nalazimo se u središtu Specijalnog rezervata prirode ali malo je mogućnosti da se on i obidje, nema staza kako je to uobičajeno u drugim zaštićenim područjima. Nema škole u prirodi, kamp za mlade?
-Problem pasa lutalica se javlja kao jedan od gorućih.Kako je ovaj problem rešen u ostalim lokalnim samoupravama. Kako biste ocenili trenutno stanje u našem gradu?
-Kakva su vaša predviđanja, hoće li pored lokalnih i pokrajinskih biti i republički izbori 2016 godine?