НОВИ КАМИОН ЗА ОДВОЗ ФЕКАЛНИХ ВОДА ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ УСЛУГЕ ЈКП “НАШ ДОМ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Јавно комунално предузеће “Наш дом” од данас је богатије за још једно возило које ће у многоме олакшати, али и унапредити квалитет услуге које највеће јавно предузеће у Апатину пружа својим корисницима. Ради се о “ДАФ” камиону са “Ресоровом” надградњом који је специјализован за испумпавање, превоз и скадиштење фекалних вода капацитета шест метара кубних, а вредност целокупне инвестиције је 8 милиона 390 хиљада динара без ПДВ-а.

-Ова машина нам је била потребна јер је до сада, за ову намену, у функцији био само један стари дотрајали камион који ће и даље остати у кругу фирме и користиће се у ту намену. Нови камион ће бити свакодневно у функцији и мислим да ћемо са њим квалитет услуге дићи на виши ниво и да ће се листе чекања на ову врсту услуге смањити. -изјавио је Небојша Смиљанић, директор ЈКП “Наш дом”.

ФОНО Небојша Смиљанић

Председник оштине Апатин, Милан Шкрбић је казао да је ово још један добар пример сарадње локалне самоуправе и Јавног комуналног предузећа чија је општина оснивач.

-Заједничким средствима смо се трудили да обновимо возни парк ЈКП-а, и оно што смо започели пре нешто више од годину дана куповином првог “смећара” данас смо наставили набавком ове нове машине која ће додатно побољштаи квалитет услуге према грађанима. Потреба за модернизацијом је нормална, а мимо тога на ово предузеће је пао и посао из села који је раније био у надлежности месних зајеница.- рекао је Шкрбић.

Председник општине Апатин се осврнуо на то шта је све у претходном периду купљено када је у питању возни парк “Нашег дома”, а све то у висини од преко 50 милиона динара. Купљена два нова камиона за одвоз смећа, три теренска возила са којима мајстори излазе на терена ради поправки и интервенција, најсавременију “Корпу” за висинске радове и нови камион за одвоз фекалних вода.

Машина која је од данас у функцији према потрба које су имали грађани до сада највише ће радити у Пригревици и Ромском насељу како се не би дешавало да долази до преливања септичких јама у местима где не постоји фекална канализација.

ФОНО Милан Шкрбић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *