51 МЕДИЦИНАР ОБОЛЕО У СОМБОРУ- ОД СУТРА РЕДУКОВАН ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Сомборска општа болница „Др Радивој Симоновић“ саопштила је у последњем извештају да су 17 лекара и 34 медицинске сестре, као и два административни радника и шест радника техничке службе PCR позитивни, што је укупно 59 запослених инфицирано корона вирусом у ОБ Сомбор.

На Одељењу за инфективне болести у ОБ „Др Радивој Симоновић“, која је у Ковид режиму, лечи се шеснаест пацијената оболелих од корона вируса, а два пацијента су на респиратору.

Према последњем болничком извештају, 62 пацијента је тестирано на Ковид – 19, а од тестираних је код 28 пацијента установљено присуство вируса и они су послати у кућну самоизолацију.

Због свеукупног погоршања епидемиолошке ситуације промењена је организација рада у Општој болници, по којој све специјалистичке и субспецијалистичке амбуланте раде у смањеном обиму.

-Сви пацијенти који захтевају хитне специјалистичке прегледе и даље се примају по установљеним протоколима. До даљњег се одлаже елективни оперативни програм, сем оних интервениција и операција за које постоје услови да се обаве (у локалној анестезији или слично). Такође, ради се и ургентни оперативни програм, траума (повреде) и малигнитети.Пријем онколошких пацијената за ординисање хемотерапије и пацијената за дијализу обавља се по редовним, раније дефинисаним протоколима. Све радиолошке и друге дијагностичке процедуре обављаће се у складу са могућностима, наводи се у саопштењу сомборске болнице.

Уколико дође до погоршања тренутне епидемиолошке ситуације у нашем региону, могуће су додатне измене у раду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.