4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ И ПОКРЕТАЊЕ СОПСТВЕНОГ БИЗНИСА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Oпштина Апатин и Национална служба за запошљавање организовали су свечану доделу уговора за субвенцију за самозапошљавање и запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.
Сечаности је присуствовало 10 лица са евиденције Националне службе за запошљавање који су покренули сопствени бизнис уз финансијску и стручну подршку Националне службе и општине Апатин, и девет лица са територије општине Апатин која су овим програмом пронашла посао код нових послодаваца.

Уговоре су свечано уручили директор сомборске филијале Националне службе за запошљавање Секула Тањевић и председница Скупштине општине Апатин Ника Петровић.

-Општина Апатин ће се и у наредном периоду трудити да што више средстава у буџету општине Апатин определи за ову намену, рекла је председница скупштине Ника Петровић честитајући потписницима уговора уз жељу да им посао буде дугорочан и да у перспективи од њега имају позитивне резултате.

Према речима директора сомборске филијале Националне службе за запошљавање Секуле Тањевића, НСЗ са општином Апатин оваквим програмима жели да подстиче предузетништво.

-У последњих пет година Национална служба за запошљавање је смањила број запослених за пола. Са општином Апатин смо и ове године уложили средства а даље и стручну подршку, како би подстакли покретање, развој и опстанак предузетништва, а самим тим смањили и број незапослених лица на евиденције НСЗ. Желимо вам много успеха, поручио је Тањевић будућим предузетницима.

Укупна вредност додељених средстава износи 4 милиона динара, од чега општина Апатин учествује са 2.000.000 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *