ШТА МОЖЕ ДА УСПОРИ ГУБЉЕЊЕ КИЛОГРАМА

ZANIMLJIVOSTI

Људи се често толико фокусирају на губљење калорија да заборављају колико је људско тело уствари способно да само сагорева калорије.

Што је метаболизам бржи, сагоревамо више калорија. Управо због тога је потребно избегавати навике које успоравају метаболизам, пише “Брајт Сајд”.

Неодређен распоред конзумирања хране

Једна од основних ствари која успорава метаболизам је неодређен распоред конзумирања хране. Уколико немате одређен распоред, ваше тело не зна када ће наредни пут да конзумира храну, те онда покушава да успори процес да би задржало резерву за касније.

Недостатак сна

Опште је позната чињеница да људима који не спавају недостаје енергије, што значи да ће се тај дан мање кретати и самим тим потрошити мање калорија. Решење је једноставно, иако некад није лако пронаћи време за спавање, потрудите се да тај распоред усталите. Пијте природне чајеве и користите помагала као што су апликације које мере квалитет и дужину спавања.

Предуго седење

Уколико већину свог дана проведете за столом, треба да будете бити свесни да ће то утицати на ваш метаболизам. Много истраживања је доказало да седење у канцеларији има утицај на ваш организам због чега неколицина фирми охрабрује своје запослене да сваких 30 минута устану и истегну се.

Недовољно калцијума у организму

Уношење калцијума је јако битно када је у питању регулисање метаболизма. Уколико не волите млеко или једноставно не смете да га пијете, потражите друге изворе калцијума.

Дехидрација

Вода је битна за сваки процес који се одвија у нашем организму, а уколико је ваше тело дехидрирало, онда оно неће функционисати како треба. Истраживања су доказала да вода може убрзати метаболизам за 30 посто.

Недостатак протеина

Протеин игра битну улогу у успостављању и одржавању савршене тежине. Након конзумирања протеина осећамо ситост због чега конзумирамо мање калорија.

Аутор:Klix.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *