РУКОМЕТ НА ПЕСКУ У АПАТИНУ КАО НИКАД ДО САД, ДУПЛА КРУНА ИДЕ У ХРВАТСКУ

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Претходног викенда у Апатину одржан је пети по реду турнир у рукомету на песку “Beach handball tournament 2018” на коме је учествовало седам екипа у мушкој и четири у женској конкуренцији.

Овај већ традиционални међународни турнир је у званичном календару Европске рукометне федерације, те као такав доноси одређени број бодова за рангирање најбољих клубова у Европи.

У групи А код мушкараца поред домаћина екипе “Češki Medvedi” били су још “Tuareg” (Бачка Паланка), “Dugi rat” (Сплит, Хрватска), “Student” (Београд). У групи Б снаге су одмерили “Imperium” (Сомбор), “Sesvete” (Загреб, Хрватска) i “Prečka Breaks” (Београд).

Након два дана жестоких борби титулу првака освојила је екипа “Sesvete” из Загреба победивши у финалу тим из Бачке Паланке. У мечу за треће место екипа “Prečka Breaks” је била боља од “Studentа”.

У женској конкуренцији све четири екипе су одиграли међусобно да би се након полуфиналних борби у финалу нашле екипе “Kontesa Nera” (Хрватска) i “Tuareg” (Бачка Паланка), а у овом мечу Хрватице су биле боље и освојиле титулу. У сусрету за треће место “Prečka Breaks” је бобедила “Niki sport” из Бугарске.

Најбоља играчица турнира је Анђела Гунџић (Prečka Breaks), најбољи стрелац је Зорица Маринков (Tuareg, 72 гола), а најбољи голман Ина Сајева (Niki sport).

Најбољи играч у мушкој конкуренцији је Марио Лацковић (Sesvete), најбољи стрелац Бранко Радаковић (Tuareg), док је титулу најбољег голмана понео Душан Тасић (Tuareg).

Ласкава титула мис и мистера турнира отишла је у руке Луции Лесац (Kontesa nera) и Филипу Скрлецу (Sesvete).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *