СЛОБОДАН БАЧИЋ НА ПРАГУ НОВОГ ВЕЛИКОГ ТРЕНЕРСКОГ УСПЕХА

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Апатинац Слободан Бачић, некадашњи велики фудбалер а сада успешан тренер, наставља да ниже успехе на травнатим т16еренима широм Војводине. У свим екипама које је до сада водио са клупе оставио је дубок траг, баш као што је то учинио и у дресу клуба из родног града док је био играч.

Бачић је играчку каријеру започео у апатинској “Младости” за коју је одиграо више од 250 утакмица, и био један од малобројних Апатинаца у екипи која је играла Супер лигу и остварила највеће успехе уисторији клуба. По завршетку фудбалске каријере у којој је поред “Младости” наступао и за “Палић”, сомборски “Раднички” и Хајдук” из Куле, посветио се тренерском послу и до сада је постигао неколико озбиљних успеха. Након финансијског краха, Бачић је у само неколико сезона “Младост” из најнижег ранга такмичења вратио у Војвођанску лигу Север, где се такмичи и данас.

-Успеси са екипом “Младости” су ми посебно драги јер сам дете тог клуба. Све што сам постигао као играч апатинских црвено-белих гледам као један велики успех у мојој каријери, а на све то су се надовезли и одлични резултати које екипа из нашег града постигла док сам ја био тренер, и могу да кажем да сам клубу у којем сам поникао дао колико год сам могао, каже Бачић.

Он је тренерску каријеру наставио у екипи ОФК “Оџаци” са којом је изборио пласман у Прву лигу, а потом је исти успех поновио са екипом пригревачког “Братства”. Након ових достигнућа се вратио у “Младост”, да би каријеру наставио у стручном штавбу ОФК “Бачка” из Бачке Паланке. Са овом екипом се као помоћни тренер пласирао у Супер лигу Србије. Пре актуелног ангажмана у “Текстилцу”, Слободан Бачић је годину дана водио “Хајдук” из Куле.

На клупу Текстилца је сео у полусезони и од тада не зна за пораз. Као шеф стручног штаба екпе из Оџака у девет одиграних утакмица је остварио осам победа и само један реми, а овај фантастичан низ је “Текстилац” вратио на лидерску позицију на табели Војвођанске лиге север.

-На полусезони када сам дошао, “Текстилац” је заостајао три бода за “Бајшом” и “Војводином” из “Бачког Градишта”. Добрим играма смо врло брзо претекли конкуренте и сада имамо шест бодова предности у односу на другопласирани тим првенства. Имамо доста добру екипу и ако наставимо са оваквим играма, мислим да ћемо задржати лидерску позицију и пласирати се у виши ранг, каже Бачић.

Он је нагласио да је задовољан условима које му је обезбедио клуб, и нада се да ће сарадња између њега и “Текстилца” бити настављена на обострано задовољство.

-На крају сезоне ћу разговарати са људима који воде клуб да видимо шта су планови, и како би договорили даљу сарадњу. Што се мене тиче, ја сам задовољан, све иде по плану, тако да ако све буде у реду, мислим да ћемо наставити сарадњу, рекао је Слободан Бачић.

Овај врсни стратег прати и резултате клуба у којем је поникао, и каже да су Апатинци заслужено у самом врху Војвођанске лиге. Наглашава да би за веће успехе требало доста тога да се поклопи.

-“Младост” је у врху табеле, где јој је објективно и место, резултати су доста добри а за неки већи искорак треба доста тога да се посложи. Ја им желим да што пре то успеју, јер Апатин треба да има представника у Српској лиги. “Младост” има одличну инфраструктуру, а акценат би требало ставити на рад са млађим категоријама, да би се изнедрили квалитетни играчи, како у првом тиму неби били сви момци са стране, већ да окосницу екипе чине Апатинци. Међутим, то је у данашње време јако тешко јер је готово немогуће у малим срединама попут Апатина, Оџака па чак и Сомбора пронаћи толики број талентованих играча да играју трећу лигу, објашњава Бачић.

Он је позвао децу да почну да се баве спортом, јер како каже, то оплемењује човека.

-Спорт је јако битан сегмент у развоју једног младог човека јер се кроз њега научи много тога. У Апатину се добро ради са децом у многим спортовима, па малишани имају могућност да бирају да ли ће да тренирају фудбал, кошарку, одбојку, гулање… У сваком случају, шта год да одаберу неће погрешити, завршио је Бачић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.