Najnovije vesti
Početna » VESTI » ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА УЛАЖЕ У БАЊУ БЕЗДАН, НАДОМАК СОМБОРА
ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА УЛАЖЕ У БАЊУ БЕЗДАН, НАДОМАК СОМБОРА

ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА УЛАЖЕ У БАЊУ БЕЗДАН, НАДОМАК СОМБОРА

За нови бунар више од 10 милиона

СЕКРЕТАРИЈАТ за здравство АПВ доделио је средства од 10.620.000 динара за реализацију пројекта примењених хидрогеолошких истраживања на изворишту јодне бање у Бездану, која се, иначе, налази у саставу сомборске Опште болнице „Др Радивој Симновић“. Новац је додељен у оквиру јавног конкурса за финансирање, односно суфинансирање изградње, инвестиционог улагања и инвестиционог одржавања здравствених установа у 2018. години.

Пројектом су предвиђени радови на формирању новог изворишта, у циљу захватања (експлоатације) изданских вода које се користе првенствено у терапеутске сврхе, а који подразумевају израду бунара до дубине од 340 метара.

За све неопходне радове сомборска болница је обезбедила комплетну пројектну документацију коју прате сва одобрена решења за експлоатацију подземних вода, на основу које је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај издао решење за извођење геолошких истраживања подземних вода.

Надлежни кажу да је последњих година примећено осетно смањење издашности подземне воде самоизливом од његове израде 1967. године до данас.

Реализацијом овог пројекта биће обезбеђена даља, неометана експлоатација подземних јодних лековитих вода, важних за рад Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију у овој лековитој бањи.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top