МУП АПЕЛУЈЕ НА ВОЗАЧЕ МОТОЦИКАЛА ДА ПОШТУЈУ САОБРАЋАЈНЕ ПРОПИСЕ

APATIN HRONIKA VESTI

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине, да користе заштитну кацигу, као и остале елементе заштите, како би сачували своје и туђе животе.

-Такође, апелујемо на возаче других моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте приликом предузимања радњи у саобраћају, а нарочито приликом скретања и укључивања у саобраћај, рекао је Далибор Јовановић из Управе саобраћајне полиције.

Он је истакао да је број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи у последњих пет година.

-У последња три дана у саобраћајним незгодама у Србији погинула су четири возача мотоцикала. Од почетка јула ове године укупно је настрадало 11 мотоциклиста, од којих четири возача нису користили заштитну кацигу. Анализе показују да је у саобраћајним незгодама са страдалим мотоциклистима најчешћи узрок био губитак контроле над мотоциклом услед неприлагођене брзине, нагласио је Јовановић.

У првих шест месеци ове године возачи мотоцикала учествовали су у 690 саобраћајних незгода, од којих су они изазвали 301. Кад је реч о саобраћајним незгодама са погинулим лицима, од 22 саобраћајне незгоде, возачи мотоцикала изазвали су 12.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *