Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ЗАВРШЕНА ПРВА “РУНДА” ИНТЕРКУЛТУРАЛНОГ ПОЗОРИШТА
ЗАВРШЕНА ПРВА “РУНДА” ИНТЕРКУЛТУРАЛНОГ ПОЗОРИШТА

ЗАВРШЕНА ПРВА “РУНДА” ИНТЕРКУЛТУРАЛНОГ ПОЗОРИШТА

Протеклог викенда одржан је први модул тренинга у оквиру пројекта „Интеркултурално позориште руралне Бачке“ који реализује Центар за културу и образовање Сонта.

16 младих из Западнобачког округа окупило се у Сомбору од 28. до 30. септембра где су учествовали у радионицама о интеркултуралности са стручњацима из ове области.

Млади су имали прилике да науче нове појмове, преиспитају своје ставове и вредности и представе локалне заједнице и насељена места из којих долазе.

За две недеље истих 16 учесника ће се окупити на истом месту на другом делу тренинга, када ће учити о позоришним техникама и радити глумачке импровизације, а све са циљем да креирају позоришне перформансе које ће након тога играти у својим насељеним местима широм Бачке.

Пројекат „Интеркултурално позориште руралне Бачке“ реализује Центар за културу и образовање Сонта уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top