АПАТИН УГОСТИО МЛАДЕ БОКСЕРЕ ИЗ ЧИТАВЕ ВОЈВОДИНЕ

APATIN BOKS SPORT VESTI

Апатин је протеклог викенда био домаћин дванаестог кола боксерске Лиге Војводине, а догађај је носио назив меморијал “Жарко Лукић”. Учешће на турниру је узело осам клуба из Војводине, а Апатинци су у спортској хали имали прилику да поглдају укупно 17 борби. Милан Ћопић, председник Бксерског клуба “Апатин” који је организовао овај турнир, рекао је да су неусклађени календари такмичења криви што љубитељи бокса у Апатину нису имали прилику уживо да виде на делу неке од најбољих бораца у Србији.

-Ми смо овога пута практично остали ускраћени за наступе најбољих такмичара, јер се у Новом Пазару тренутно одржава “Златна рукавица”, а у Београду коло Лиге Србије, тако да сеониори углавном боксују тамо. На нашем турниру наступају деца која имају јавне спаринге, али и омладинци и кадети који ће одрадити мечеве. Имамо око седмаест парова, од којих ће њих осам имати борбе, а биће и осам или девет јавних спарига, казао је Ћопић.

Боје Боксерског клуба “Апатин” су овом приликом бранили Огњен Петрић, Душан Зубер, Никола Гаговић и Никола Поповић, док је Лукић који је из нашег клуба прешао у БК “Сомбор” боксвовао против свог доскорашњег клупског друга Поповића.

Говорећи о раду Боксерског клуба “Апатин”, Ћопић је рекао да управа уз помоћ Општине и спонзора покушава да обезбеди све што је неопходно, како би они који се одлуче за овај спорт, имали адекватне услове за треенинге.

-Има један одређени тим људи који мени као председнику клуба јако много помажу. Грмуша је изузетно педантан и на тренинзима је главни тренер, а ја долазим када имам времена. Сналазимо се као и сви други клубови у земљи, мало од Општине и Спортског савеза, мало од донатора. Мени је циљ да ту децу доведемо у салу и да они нешто науче од тих вештина у боксу, те да на тај начин од њих створимо личности који ће бити корисни грађани ове државе. Наравно, интензивно радимо на томе да не запоставе школу и да буду примерна деца, закључио је Милан Ћопић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *