ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У МАРАТОНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и протеклог викенда били су на висини задатка освајањем медаља.
Атлетски клуб Апатин богатији је за још две сениорске медаље на државним првенствима, након успешног наступа и освојене две медаље на Првенству Србије у ултрамаратону, Апатински атлетичари су освојили још две сениорске медаље на Првенству Србије у маратону које је одржано 14.10. у оквиру 26. Новосадског маратона.

Сребрну медаљу и титулу вицешампионке Србије у маратону за 2018. годину понела је Александра Буркановић, док је у мушкој конкуренцији бронзану медаљу освојио Зоран Радичанин. Њих двоје су се бодовали и за Првенство Војводине за сениоре у маратону и освојили прво, односно друго место. На Првенству Србије, Атлетски клуб Апатин достојно су репрезентовали и два дебитанта Жељко Пековић који је освојио седмо место на Првенству Србије, и Предраг Вејин, који се храбро упустио на дебитантском наступу и успешно дебитовао на стази од 42 км и 195 метара, освојивши 17. место на државном првенству.

У оквиру 26. Новосадског маратона, одржана је трка 10 км где је убедљиву победу однео Ђуро Борбељ, у истој трци наступили су Филип Демић, Милан Ковачић, Жива Вијоглавин, у трци на 10 километара код девојака успешан наступ имала је Марија Бубало која је освојила 15. место у конкуренцији 75 девојака. У оквиру манифестације одржана је и трка на 6 километара, где је друго место у укупном пласману освојио Мирослав Пешић, док је код девојака треће место заузела Јелена Рашковић.
У недељу је АК Апатин имао своје представнице на међународном Загребачком маратону, где су Данијела Драгојевић и Бранка Величковић, успешно савладале полумаратонску стазу у дужини од 21 километар и 97 метара.

Поред наступа атлетичара на такмичењима у земљи и иностранству, упоредо су у току и финалне припреме за спортски атлетски спектакл 23. Апатински Дунавски полумаратон, који се одржава у недељу 21.10.2018. године, а за који се пријавио рекордан број од преко 750 такмичара и такмичарки из више земаља. Атлетичари сениори, ветерани, ререативци ће наступити у тркама на 21 километар и 97 метара и на 10 километара, старт обе трке је у 11,00 часова, након којих ће стартовати најмлађи атлетичари у трци за Срећније детињство на 400 метара, коју Атлетски клуб Апатин већ традицонално организује у сарадњи са Црвеним крстом Општине Апатин. Пријаве за полумаратонску трку и трку на 10 километара су затворене, док ће за децу подела бројева бити пре самог старта. Циљ свих трка је у Бањи Јунаковић.

dav

dig

sdr
dig

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *