ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА “НАЈБОЉЕ ИЗ ВОЈВОДИНЕ”

EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Ово признање се додељује сваке године као потврда квалитета у неколико категорија – производ, програм, услуга, манифестације и стари занати. Честитајући добитницима, председник Покрајинске владе Игор Мировић изразио је уверење да сертификати неће бити само признање, већ и подстицај за нове идеје и нове пословне и креативне подухвате.

-Поносан сам на чињеницу да у Војводини имамо чиме да се похвалимо. Године 2021. поново смо иницирали увођење ознаке „Најбоље из Војводине“ да бисмо подигли квалитет услуга, производа и садржаја који долазе из Војводине“, истакао је Мировић. је реч о набавци домаћих привредника, 305 фирми и одобрила им је финансијске подстицаје за отварање нових радних места или за опрему, а свега пет одсто њих је у страном власништву. „То је био наш заједнички циљ да, пре свега, подстакнемо предузећа у привредника. Међу добитницима су данас са нама баш ти људи, који су развијали своју компанију, занате, своје производе, садржаје, услуге и време развијали читаво наше друштво и Војводину, а тиме и целу Србију“, нагласио је Мировић. Према Мировићевим речима, посебно је Секретаријат за привреду подржао је мала породична предузећа – она која у малим срединама развија сопствени посао. Председник Мировић се осврнуо и на актуелне показатеље укупног економског развоја и истакао да сви они и даље у целој земљи, а посебно у Војводини, бележе позитивне трендове. првих девет месеци ове године индустријска производња у Војводини је већа за 3,6 одсто, вредност извоза је уз раст од 3,2 одсто у односу на исти период прошле године премашила 7,1 милијарди евра, а по први пут од 1989. године стопа незапослености је пала испод осам процената. Све ово значи да наша земља иде напред и да се развија“, рекао је Мировић. У оквиру конкурса који је расписао Покрајински секретаријат за привреду и туризам за ову годину, за право на коришћење ознаке „Најбоље из Војводине“ стигло је 50 захтева. коју чине представници Покрајинске владе, Универзитета у Новом Саду, Туристичке организације Војводине, „Југоинспекта” и других организација одлучила је да ове године буде 13 добитника овог признања.

Ознаку „Најбоље из Војводине”, између осталих, добили су винарије Ковачевић, Деурић и Киш. , манифестације “Филм фестивал Равно Село” и спортско-рекреативна манифестација “Тур де Фрушка”.

Оснивач “Филм фестивала Равно Село”, глумац Лазар Ристовски обратио се у име добитника и истакао да је успех препознат и награђен. “Препознати смо јер смо своје занате претворили у уметност“, изјавио је Ристовски и захвалио Покрајинској влади на подршци и признањима.

Сертификат “Најбоље из Војводине” ове године добили су и: кафетерија KФТРЈ за “Зрно по зрно, како другачије започети причу о кафи”, Пламен Град из Kовина за услугу смештаја и кафе, Здравствена установа Медлаб за своју услугу лабораторијске дијагностике, Удружење грађана “Сач фест” за манифестацију, Туристичка организација Нова Црња за “Боемске ноћи”, Kовачка радионица Месарош за ручно прављену столицу “Елена”, ЦЗР “Маца Папучарица” за опанке и обућу за фолклор и Иконописна радионица Сандра Станковић за израду икона.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *