Najnovije vesti
Početna » EKONOMIJA » ДВЕ БАНКЕ ДОДЕЛИЛЕ 40 КРЕДИТА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА У СОМБОРУ
ДВЕ БАНКЕ ДОДЕЛИЛЕ 40 КРЕДИТА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА У СОМБОРУ

ДВЕ БАНКЕ ДОДЕЛИЛЕ 40 КРЕДИТА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА У СОМБОРУ

Локална самоуправа отплатила камате

ЗАХВАЉУЈУЋИ сарадње града Сомбора са банкама „Интеса“ и Комерцијалном банком, и недавно потписаног уговора о финансирању камате на краткорочне кредите за „макро“ и „мала“ предузећа и предузетнике, овим предузећима је додељено 40 кредита. Код „Банке Интеса“ кредите су добила 23, а код Комерцијалне 17 предузетника.Кредити су реализовани ,а за њих локална самоуправа плаћа камату.

У области производње реализовано је шест, 21 кредит у области трговине и угоститељства, као и 13 кредита у осталим делатностима.

-Предузетници су препознали одлуку локалне самоуправе да покуша да поспеши привредне активности преузимањем обавезе плаћања камате на краткорочне кредите. Одлука града и сарадња са банкама оправдали су своју сврху. Кредите је добило 40 предузетника, од којих осам из сомборских села што је значајно и са аспекта очувања и развоја сеоских средина, оцењује Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде.

Укупна вредност одобрених кредита износи 20 милиона динара, а град је већ измирио обавезу коју је имао у погледу плаћања унапред обрачунате камате за цео период коришћења кредита у износу од 801.165 динара.

-Надам се да ће нашу намеру да помогнемо поспешивању привредне активности и покретање производње препознати наша локална предузећа и предузетници и да ћемо од тога бенефите имати сви, казала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top