ДВЕ БАНКЕ ДОДЕЛИЛЕ 40 КРЕДИТА ПРЕДУЗЕТНИЦИМА У СОМБОРУ

EKONOMIJA ZAPADNOBAČKI OKRUG

Локална самоуправа отплатила камате

ЗАХВАЉУЈУЋИ сарадње града Сомбора са банкама „Интеса“ и Комерцијалном банком, и недавно потписаног уговора о финансирању камате на краткорочне кредите за „макро“ и „мала“ предузећа и предузетнике, овим предузећима је додељено 40 кредита. Код „Банке Интеса“ кредите су добила 23, а код Комерцијалне 17 предузетника.Кредити су реализовани ,а за њих локална самоуправа плаћа камату.

У области производње реализовано је шест, 21 кредит у области трговине и угоститељства, као и 13 кредита у осталим делатностима.

-Предузетници су препознали одлуку локалне самоуправе да покуша да поспеши привредне активности преузимањем обавезе плаћања камате на краткорочне кредите. Одлука града и сарадња са банкама оправдали су своју сврху. Кредите је добило 40 предузетника, од којих осам из сомборских села што је значајно и са аспекта очувања и развоја сеоских средина, оцењује Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде.

Укупна вредност одобрених кредита износи 20 милиона динара, а град је већ измирио обавезу коју је имао у погледу плаћања унапред обрачунате камате за цео период коришћења кредита у износу од 801.165 динара.

-Надам се да ће нашу намеру да помогнемо поспешивању привредне активности и покретање производње препознати наша локална предузећа и предузетници и да ћемо од тога бенефите имати сви, казала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *