СМЕР ВОЗАЧ МОТОРНИХ ВОЗИЛА У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Пред престојећи упис за нову школску годину Техничка школа се труди да малим матурантима понуди атрактивна занимања. Број слободних места за упис ученика у школској 2021/22. години је 90 ученика за сва три смера која ће школа образовати, по 30 ученика у сваком одељењу, док капацитет Дома за ученике  омогућава боравак нешто више од 100 ученика за школовање у апатинским средњим школама.

–  Од нове школске 2021/22. године наша школа ће будућим средњошколцима понудити нови смер – возача моторног возила. За обуку ћемо ангажовати инструкторе из Средње саобраћајне школе Сомбор или из неке од ауто-школа наше општине, већ према договору који будемо постигли. Школовање ће трајати три године а ученици ће на завршетку добити потврде о положеној обуци и обављеној вожњи за возача са Б и Ц категорије. Ученици за време школовања неће имати довољно година да добију и возачку дозволу, него ће након матурирања, уз потврду коју ће добити, извадити лекарско уверење и возачку дозволу. Уштеда коју ће на овај начин остварити за полагање ове две категорије возача је око 250.000 динара, што је за данашње услове значајно, рекао је директор Техничке школе Недељко Шарац.

Поред нових атрактивних смерова општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин.

Ученике који остваре просек 4,60 па навише општина Апатин ће стипендирати са 5.000 динара месечно, док ће 3.000 динара месечно добијати ученици слабијег материјалног стања, а који су остварили просек преко 3,00. Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај и исхрану у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе, а обезбеђена су и средства за бесплатан превоз оних ученика из других места који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *