ZORICA BARAĆ POJEDINAČNI ŠAMPION SRBIJE

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Zorica Barać, Apatinka u dresu zrenjaninskog Kristala i Milan Jovetić iz Kljajićeva osvojili su šampionske titule na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu Srbije na osmostaznoj kuglani u apatinskoj banji Junaković, gde je odigrano i finale pojedinačnog Kupa Srbije za najmlađe kategorije.

Milan Jovetić, bodren iz prepunog gledališta, savladao je u finalu Njegoša Šakića (Beograd) sa 647:569 (5:0). Jovetić je odlično odigrao i zasluženo došao do prve pojedinačne titule, dok Šakić nije ponovio sjajnu igru iz polufinala (651 – rezultat dana). Jovetiću je ovo druga pojedinačna medalja u poslednjih devet godina, jer je bio vicešampion 2015. godine. Ove godine je osvojio i bronzu u kombinaciji. Dve bronze osvojili su mladi Čaba Zavarko iz novobečejskog Jedinstva i Miloš Simijonović iz Beograda.

„Nije bilo lako doći do ove, meni veoma drage titule.“ – naglasio je Milan Jovetić koji je na doping kontroli proveo više od sata.

„U četiri dana odigrao sma četiri teška meča i u celini zadovoljan sam, jer sam dizao rezultat iz utakmice u utakmicu. U polufinalu protiv Čabe Zavarka je bilo veoma neizvesno, odlučila je bolja završnica. Hvala navijačima iz Kljajićeva koji su došli da me bodre, osećao sam se kao da igram kod kuće.“

Zorica Barać je došla do prve zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji pobedivši u rezultatski veoma kvaletetnom finalu Maju Đukić iz novosadskog Radničkog sa 619:592 (3:1). Baraćeva je bila pojedinačna vicešampionka 2015. godine. Đukićeva je, uz srebro u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila ove godine i srebro u kombinaciji. Dve pojedinačne bronze pripale su Nevenki Joković i Jasmini Anđelković (obe Alimenta Novi Sad). Anđelkovićeva ima ove godine i titulu u kombinaciji, a Jokovićeva bronzanu medalju.

„Srećna sam zbog prve pojedinačne titule, posle zlata u kombinaciji 2011. godine. Rezultatima sam zadovoljna, odigrala sam oba meča „u čunj“, 620 i 619 i to protiv dobrih protivnica, ali forma još nije najbolja i biće mnogo rada do polaska na ekipno Prvenstvo sveta u Detenhajmu u maju.“ – rekla je Zorica Barać i dodala – „U banji Junaković se već nekoliko godina održava završnica pojedinačnog Prvenstva Srbije. Ovo jeste „moja“ kuglana, ali sam tek sada došla do prve titule, što znači da domaći teren nije uvek garancija za uspeh. Imala sam i podršku navijača i pomogla mi je, kada se lomio rezultat, da pružim maksimum.“