ОКУМИНА ШКОЛА РИБОЛОВА ОД ОВЕ ГОДИНЕ У САРАДЊИ СА ЦЕНТРОМ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Удружења спортских риболоваца “Буцов” из Апатина и “Царпологије Д.О.О.” (генералног спонзора манифестације и овлашћеног заступника Окуме за Србију) у апатинској марини 13. октобра 2017. године са почетком у 10 сати одржаће се трећа “Окумина школица риболова”.

Новина је да ће се ове годинеу сарадњи са Центром за социјални рад из Апатина у школи обучавати деца из материјално угрожених породица и деца која су на хранитељском или институционалном смештају. – Ми смо направили селекцију деце одређеног узраста која су заинтересована и имају афинитете да се баве спортским риболовом као хобијем. За сад је то број од око 60 деце са територије општине Апатин и нешто деце која су смештена у сомборском прихватилишту. Осим што смо извршили селекцију, Центар за социјлани рад из Апатина ће обезбедити превоз деце до места одржавања школе риболова. – рекла је Николин Сучевић, директорка Центра за социјални рад.

ФОНО Николина Сучевић

Човек који је највећим делом заслужан за одржавање Окумине школе риболова, Милан Ћопић је рекао да је након две године дошло до момента да се уведу неке новине, а како је одлучено то је да ће ове године школу похађати деца из материјално угрожених породица и деца која су на хранитељском или институционалном смештају.

-Као и сваке године спремили смо много поколона за децу, у виду мајица, ланч пакета, мамаца, штапова, система и остале опреме за риболов која деци остају у трајно власништво. Главни промотер овогодишње акције је наша позната глумица Бојана Ординачев која ће деци уручивати поклоне. Пре саме обуке деце биће одржан едукативни час из екологије и очувања природе, а након тога ће се изаћи на воду и одржати практична обука за децу. – изјабвио је Милан Ћопић, председник удружења спортских риболоваца “Буцов”.

Ћопић је додао да ће овогодишњу обуку поред њега држати и наш селектор Зоран Панић, Милош Елек и Дубравка Кораћ.

ФОНО Милан Ћопић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *