ЗОРАН М. МАНДИЋ: НАГРАДЕ ПРИЈАЈУ, НАРАВНО

APATIN DRUŠTVO VESTI

У четвртој емисији “Са културом је боље”, гост jе Зоран М. Мандић, књижевник и књижевни и ликовни критичар. Са њим jе Душан Радивојевић разговараo о наградама које је добио за књигу “Одбрана избора” и другим темама.

Пре самог разговора, похвалио је разумевање за културу које поседује Радио Дунав, где је више пута гостовао.

Питали смо госта да ли му пријају награде јер је за књигу “Одрбрана избора”, након награде “Милан Ракић” добио још једну награду.

-После награде “Милан Ракић” јављено ми је да сам за исту књигу награђњен и Златном значком Културно просветне заједнице Србије. Награде пријају и лагао би свако ко би рекао да му не значе ништа. Волео бих, иначе, да сам ову награду добио пре, рецимо, четрдесет година. Добио сам још неке награде, али са наградама сам имао и проблема, а и деца су ми рекла да ће бити тако јер био сам члан жирија који су додељивали најзначајније песничке награде, па нисам могао сам себи да додељујем награде. А награда “Бранко Миљковић” ми је буквално отета, објаснио је Мандић.

Питали смо Мандића да ли је одбранио избор.

-“Одбрана избора” је као одбрана отаџбине – рекао је песник.

Наш гост је песник који пише сваког дана. Питали смо га и о томе.

-Писање је за писце, једноставно, начин живљења. Без писања живот нема смисла.

Тренутно наш гост има рукопис који се састоји од 500 песама, што је огромно за једну збирку поезије.

-То сам ја већ објавио на свом блогу, а има и интересената да ту књигу објаве. Надам се да ћу је објавити, а ако не стигнем рекао сам деци да то учине уместо мене, рекао је Зоран М. Мандић.

Говорило се у овој емисији и о мешању жанрова и о томе да један текст може бити и песма, и прича и есеј. Једна од књига које то доказују је и књига “Одбрана избора” Зорана М. Мандића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *