ВЕЧЕРАС ДАН БИБЛИОТЕКЕ У АПАТИНУ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Народна библиотека „Миодраг Борисављевић“ из Апатина данас ће, понедељак, 28. фебруар, обележити Дан библиотеке.

Тим поводом, гости ове установе биће Селимир Радуловић, песник и управник библиотеке Матице српске, и Саша Радојчић, филозоф, песник и књижевни критичар.

Селимир Радуловић објавио је осам песничких књига, у издању Српске књижевне задруге и Православне речи објављена су му Изабрана дела, а поводом његовог песничког дела објављена су два зборника радова. Био је секретар Покрајинског фонда културе, директор Kултурног центра Новог Сада, председник Друштва књижевника Војводине, главни и одговорни уредник издавачке куће Орфеус, директор Стеријиног позорја. Сада је управник библиотеке Матице српске, потпредседник је Удружења књижевника Србије, члан Управног одбора Матице српске и председник Управног одбора Српског народног позоришта.

Саша Радојчић се школовао у Сомбору и Београду. Дипломирао је филозофију на Филозофском факултету, магистрирао из области науке о књижевности на Филолошком факултету, докторирао на Филозофском факултету (Универзитет у Београду). Запослен је на Факултету ликовних уметности, Универзитет уметности у Београду. Био је члан уредништва часописа Летопис Матице српске, Домети, Златна греда и Норма. Објавио је пет збирки песама, две књиге огледа и критика, бројне студије и преводе.

Догађај организован поводом обележавања Дана библиотеке у Апатину је бесплатан за све посетиоце и почиње у 18 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.