ЗЛАТНИ КОТЛИЋ 2022. ПРИПАО НИКОЛИ БУРСАЋУ ИЗ АПАТИНА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Трећи дан 58. Апатинских рибарских вечери обележило је много дешавања, мноштво награда и трофеја, гужва у граду и добра забава. Проглашени су победници најважнијих догађаја манифестације.

Свакако најинтересантније такмичење за публику, које се одржава у самом центру града, је финале кувања рибљег паприкаша „Златни котић Апатин 2022. године“. Ове године најбољи паприкаш је скувао Апатинац Никола Бурсаћ, који се такмичио под шифром Лигња. Друго место освојио је Ивањ Сењи из Куле (шифра: Грдоба), а треће Звонко Барић из Валпова из Републике Хрватске, такмичио се под шифром: Шкарпина.

– Нисам дошао да се такмичим већ да се дружим, а добро друштво и хладно пиво показало се да је најбоље, тврди Никола Бурсаћ, кувар најбољег паприкаша за 2022. годину. Никола је добио пехар, котлић, поклон пакете спонзора, слику на платну, ваучер ауто школе у вредности од 30.000 динара, вечеру за четири особе, велнес викенд и бродић Апатинка на располагању у трајању од једног часа.

– Свима све најбоље, велике похвале организаторима, каже другопласирани Иван Сењи који је за свој успех награђен пехаром, котлићем, поклон пакетима, вечером за две особе, велнес масажом и вожљом бродићем Апатинка.

– Хвала свима што сте нас тако лепо угостили, изузетно сам срећан човек и видимо се и догодине, рекао је трећепласирани Звонко Барић. Он је добио пехар, котлић за кување и поклон пакете спонзора.

Такмичило се четврдесет кувара, сви који су на претходним квалификацијама прошли у финале. Овогодишњи жири био је у саставу: Никола Савић из Новог Сада, и Владимир Ловрић и Петар Поповић из Апатина, сви искусни у такмичењима у кувању рибљег паприкаша.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *